Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İrlanda Hükümeti Blockchain’in Potansiyeline Güveniyor

İrlanda’da düzenlenecek olan Blockathon İrlanda adlı konferans, Blockchain teknolojisinin İrlanda genelindeki gelişimini ciddi ölçüde hızlandırabilir.

Maliye Bakanlığı ve Kamu Harcamaları ve Reformları Bakanlığı tarafından desteklenen bu etkinlikte Blockchain teknolojisiyle ilgili çeşitli sunumlar yapılacak.

Blockchain’in tıp alanındaki kullanımından kamu sektöründeki işlevlerine kadar çeşitli konuların inceleneceği bu konferansa hükümetten yetkililer de katılacak.

İrlanda geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği’nin hazırladığı Beşinci Para Aklama Karşıtı Yönergeyi onaylayarak ülkedeki bazı teknoloji şirketlerinin denetimini sıkılaştırdı. Ancak ülkedeki yetkililer, katı düzenlemelere rağmen yeniliğin önünü açmak istiyorlar.

İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe, yaklaşmakta olan etkinlikle ilgili şu açıklamayı yapıyor:

“Blockchain teknolojisinin ekonomik, kurumsal, sosyal ve teknolojik alanlardaki kullanımları, toplumsal yaşamı ciddi ölçüde etkileyebilir. Hükümetimiz, hazırladığı politikalarda ve sunduğu hizmetlerde yeniliği hızlandırmayı ilke edinmiştir.”

Bu etkinlikte Blockchain teknolojisinin ticaret, eğitim, sağlık gibi çeşitli alanlardaki kullanım alanlarına değinilecek ve Blockchain’in bu alanlara getirebileceği yenilikler değerlendirilecek. Ayrıca konferansa katılan ve başarılı bir sunum yapan projeler, 8 bin 500 euro değerindeki ödülden belli miktarda pay alabilecekler.

Konferansın önemli yanlarından biri, Blockchain’in kamu sektöründeki kullanımının da incelenecek olması. İrlanda’daki yetkililer bu teknolojinin kamu süreçlerini çok daha verimli ve hızlı hale getirebileceğini düşünüyorlar. Bu konferansta yapılacak sunumlar ve deneyler, İrlanda’nın bu alanda somut adımlar atmaya başlamasını sağlayabilir.

İrlanda’daki yetkililerin bu konferanstan memnun kalmaları, İrlanda’nın da tıpkı Malta gibi Blockchain Adası haline geleceği anlamına gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment