Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvan’da Dolandırıcılık: 8 Milyon Dolarlık Kripto Para Vurgunu

Tayvan‘da 8 milyon dolarlık bir kripto para dolandırıcılığı düzenlemekle suçlanan 15 kişi tutuklandı.

Tayvan’da IBCoin adlı bir projeyle insanları dolandıran ve toplamda 8 milyon dolar civarında yatırım toplayan dolandırıcılar, yerel kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandılar.

Tayvan’daki Cezai Soruşturma Bürosu tarafından yayınlanan duyuruya göre söz konusu dolandırıcılar, 30’dan fazla büyük çaplı yatırımcıyı kandırmayı başardılar.

Konu hakkında yapılan açıklamaların henüz pek detaylı olduğunu söyleyemiyoruz. Ancak ülkedeki yetkililerden Li Chi-hsun tarafından yapılan açıklamalara göre söz konusu dolandırıcılar, 9-17 Ocak tarihleri arasında yapılan baskınlar sonucunda tutuklandılar.

Chi-hsun tarafından yapılan bu açıklamalara göre dolandırıcılık projesinin başında şu an için yalnızca Lin olarak adlandırılan bir şahıs vardı.

Lin, 2017 yılında kişisel bağlantılarını kullanarak tanesi 1.5 Tayvan Doları’ndan IBCoin aldı. Dolandırıcılar daha sonra bu koinleri tanesi 50-100 Tayvan Doları’ndan olacak şekilde yatırımcılara sattılar.

Dolandırıcılar, insanlara büyük çaplı karlar vaat ederek topladıkları paralarla çeşitli harcamalar yaptılar. Bu paralar sayesinde lüks bir hayat yaşamaya başlayan dolandırıcılar, zamanla kendi hayatlarının da tanıtımını yaparak daha fazla yatırımcı çekmeye başladılar.

Polisin yaptığı baskınlar sonucunda göz altına alınan 15 kişinin her biri dolandırıcılıkla suçlanıyor. Yerel haber kaynaklarına göre bu kişiler en yakın zaman içerisinde mahkemeye çıkarılacaklar.

Kripto para sektöründeki buna benzer dolandırıcılık vakaları oldukça endişe verici olabiliyor. Geçtiğimiz yıl dolandırıcılar bu gibi kripto para projelerini kullanarak toplamda 3 milyar dolar değerinde para çaldılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment