Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya, Avrupa Birliği’nin Kripto Para Kurallarının Tarihini Öne Çekti

İspanyol hükümeti, Avrupa Birliği’nin kripto paraları düzenlemek için hazırladığı MiCA kanunlarını planlanandan altı ay önce uygulamaya koyacak.

Avrupa Birliği tarafından kripto para şirketlerini denetlemek ve tüketicilerin korunmasını sağlamak için hazırlanan kuralların Aralık 2024’te uygulamaya girmesi planlanıyor.

Ülkede halihazırda faaliyet gösteren şirketlere Aralık 2024’te uygulamaya girecek yeni maddelere uyum sağlamak için fazladan 18 ay süre tanınacak. Şirketler bu kapsamda Temmuz 2026’ya kadar süreye sahip olacak.

Bölge genelinde kayıtlı şekilde hizmet veren yaklaşık 2.000 kripto para şirketi bulunuyor. Regülatörler, tanınan sürenin uzunluğu sebebi ile kuralların uygulamaya girmesinin ertelenmesi halinde tüketicilerin olumsuz etkileneceğinden endişeleniyorlar.

İspanyol hükümeti, MiCA’nın son tarihinin normalde belirlenen tarihten altı ay önceye çekilmesini ve Aralık 2025’te uygulamaya başlanmasını istiyor.

İspanya Ekonomik İşler ve Dijital Dönüşüm Bakanlığı tarafından geçen hafta yayımlanan basın duyurusunda, “Hükümet, başvuru dönemindeki geçiş sürecini … daha öngörülebilir ve istikrarlı bir denetim çerçevesi oluşturmak için kısaltacaktır.” dendi.

İspanya’da Binance, Coinbase gibi lider kripto para şirketleri günümüzde kayıtlı şekilde hizmet veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!