Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Meme Coin FLOKI’den Bitget’in Delistine Sert Tepki: Sahte Token Sattılar!

Popüler meme coin FLOKI, yeni token projesinin Bitget tarafından delist edilmesi üzerine sert tepki verdi ve borsanın sahte token satışı yaptığını söyledi. 

FLOKI ekibi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kripto para borsası Bitget’in manipülasyon olduğu sebebiyle yeni piyasaya sürülen TokenFi’ı (TOKEN) delist etmesinin ardından yanıt verdi.

FLOKI, projeyi oluşturmak için 18 Ekim’de DAO‘ya teklif sunduklarını ve 7 gün sonra TOKEN’ın listelenmesine karar verdiklerini söyledi. Açıklamada, listeleme için görüştükleri platformlar arasında en “küçük” borsanın Bitget olduğunu belirten ekip, borsanın lansmanı duyar duymaz listeleme duyurusu yapmaya gittiğini ifade etti.

Lansmandan 7 gün sonra listelemeyi talep etmelerine rağmen Bitget’in buna karşı çıktığını belirten FLOKI ekibi, borsanın TOKEN’ın sahte bir versiyonunu henüz resmi blockchain’de alınıp-satılabilir hale getirmeden “12 dakika önce” listelediğini belirtti.

Bunun ardından 24 saatlik bir süre içerisinde hiçbir borsanın TOKEN listeleme yetkisi almadığını 3 duyuru ile açıkladıklarını söyleyen ekip, kullanıcıların sahte TOKEN listeleyeceklerini kendi sayelerinde öğrendiklerini vurguladı.

Ekip ayrıca tekrarladıkları uyarı paylaşımlarına rağmen bazı insanların bu gönderileri görmeyip Bitget listelemesi ile birlikte TOKEN’ın sahte versiyonunun 48 saat boyunca 50 milyon dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Borsanın bu sebeple para çekme işlemlerini açmadığı ifade edildi. FLOKI ayrıca borsanın kullanıcı para çekme işlemlerini karşılamak adına 1 milyar TOKEN‘a ihtiyacı olduğunu kabullendiğini belirtti.

FLOKI geçtiğimiz hafta, yeni bir platform çıkaracaklarını ve bu projeyi destekleyen TokenFi (TOKEN) isimli bir kripto para piyasaya süreceklerini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!