Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya, Blockchain Konusunda Örnek Olmaya Devam Ediyor

İspanya, Blockchain teknolojisinin kullanımı konusunda örnek olmaya devam ediyor. Son olarak, ülkedeki topluluklardan birisi olan Aragon, Blockchain şirketi Alastria ile bir anlaşma imzalarken, yerel basında çıkan haberlere göre bu anlaşma sonucunda İspanya ve Avrupa Birliği kuruluşlarının Blockchain teknolojisi entegrasyonları sağlanacak.

Blockchain teknolojisinin şeffaflığı ve efektifliği arttıracağını düşünen İspanyol yetkililer, bu konuya yoğun bir önem veriyor. Bununla birlikte Blockchain teknolojisinin en mantıklı kullanım alanlarından birisi olarak da otoritelerce sıkça işaret edilen tarım sektöründe bir hamle yapan ülke, bu konuda da önemli mesafe kat etti.

İspanya Tarım Bakanlığı, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, tüm birimleri ile şeffaflığı arttırmak ve masrafları düşürmek amacıyla Blockchain teknolojisinden faydalanacaklarını açıkladı. Bununla birlikte, kripto para konusunda da dostane bir politika izlemeyi planlayan yetkililer, ülkenin önde gelen kurumları ile şu anda bu işe yönelik çalışmalar da yürütüyor.

Ülkenin çeşitli bölgelerine yerleşmiş durumda olan Blockchain ve kripto para toplulukları da, diğer Avrupa ve dünya ülkelerine kıyasla çok daha aktif bir rol üstleniyor. İspanyolların, kripto para ve Blockchain konusunda diğer ülkelere kıyasla daha iyi örgütlenmeye sahip olduklarını söylemek de ziyadesiyle mümkün.

Blockchain teknolojisinin nimetlerinden faydalanmak için ciddi bir çalışma gösteren İspanya, bu sayede gelecek dönemde dünyadaki önemini ve konumunu da arttırmayı planlıyor. Tarım başta olmak üzere, gelecek dönemde ülkede birçok alanda Blockchain teknolojisinden faydalanılması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment