Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya ve Arjantin’den Kripto Para Atağı

İspanya, Arjantin ve Venezuela’da tam 5 ayrı okul, öğrencilerine kripto paralar ile ilgili eğitim vermeye başladı. Eğitimin içeriğinde ise ICO’lar, akıllı kontratlar ve kripto para ekonomisi gibi konular yer alıyor.

Madrid’de yer alan devlet üniversitesi Universidad de Alcalá 1923’ten beri eğitim kurumu olarak hizmet verirken, okulda bir master programı olarak Ethereum, Blockchain Teknolojisi ve Kripto para Ekonomisi ile ilgili bir yer bulunuyor.

Blockchain teknolojisini öğreterek ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlayan okul, aynı zamanda kaliteli profesyoneller yetiştirerek bu alanda öncü olmaya çalışıyor.

Yine Madrid’de bir başka okul, Universidad Autónoma de Madrid (UAM) da öğrencilerine kripto para eğitimi veriyor. Okulda kripto para ve iş ağları ile ilgili iki günlük bir program yapılacak ve bu programa yoğun katılım bekleniyor.

Yine Buenos Aires’te hizmet veren ITBA adındaki teknik üniversite de Blockchain dersleri verilecek. Son dönemde ekonomik anlamda ciddi bir dar boğaz yaşayan Arjantin, Blockchain sektöründe yaptıkları ile dikkatleri üstüne çekmeyi başarırken; Güney Amerika ülkesi, kripto para ve Blockchain sektöründe kaliteli öğrenciler yetiştirebilmek için gaza basmış görünüyor.

Dünya genelinde birçok okul ve birçok ülke, bu sektörde bir yer tutabilmek için birbirleri ile yarışırken; bu da, sektöre artan ilginin ne denli boyutlara geldiğinin çok güzel bir göstergesi olarak karşımızda duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment