Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya’nın Dev İki Şirketi, Birlikte Blockchain Platformu Yapacak

İspanya’nın en önde gelen bankalarından birisi olan BBVA ile ülkenin ünlü enerji şirketi Repsol, bir anlaşma yaparak kurumsal bankacılık için Blockhain tabanlı çözüm sistemleri geliştirmek için çalışma yapmaya başladı.

Dün itibariyle duyurulan anlaşmaya göre, iki dev kuruluşun birlikte çalışarak bankacılık sektörüne bir Blockchain dokunuşu getirmeye çalışacağı belirtilirken; Repsol’de Blockchain ve Dijital Süreçler birimi başkanı Nuria Avalos da anlaşmayı şu sözlerle yorumladı:

”Repsol, Blockchain ve diğer konular arasında araştırma yapmaya ve bu işlere kaynak ayırmaya hayli hevesli. Blockchain de, önümüzdeki yıllar boyunca bizle birlikte olacak bir teknoloji. BBVA ile yaptığımız bu anlaşma da, bizim bu yöndeki vizyonumuzu net bir şekilde ortaya koyuyor.”

Anlaşmanın, BBVA’nın kurumsal bankacılığa Blockchain’i  getirme yönünde attığı bir adım daha olduğu da, kulislerde konuşulan konular arasında.

Hatırlanacağı üzere, dev banka geçmiş dönemde de Blockchain üzerine önemli hamleleri ile dikkat çekti. BBVA, tüm kredi süreçlerini Blockchain üzerinden halletmek için de bir platform geliştirmişti. Şirket, ayrıca Nisan ayında yaklaşık 75 milyon euroluk bir kurumsal krediyi de, Blockchain üzerinden vermişti. Bu hamle ile bu kredi verme sürecinin günlerden, saatlere düştüğü de kaydedilmişti.

Bu arada BBVA’nın CEO’su Carlos Torres de, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Blockchain’in halen tam olarak olgunlaşmadığını belirtmiş ve Blockchain tabanlı para birimlerindeki volalitenin, düzenleme süreçlerinin ve vergilendirme kurallarının tamamlanması gerektiğini belirtmişti. Ancak bunula birlikte Torres, Blockchain’in çok yenilikçi ve başarılı bir teknoloji olduğunu da belirtmiş ve her şey hazır hale geldiğinde, Blockchain’in bir devrim yapacağına inandığını da sözlerine eklemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment