Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanyol Bankaları, Kimlik Bilgilerini Saklamak İçin Blockchain Tabanlı Bir Sistem Kullanacak

İspanya’nın en önde gelen bankacılık konsorsiyumlarından birisi olan Niuron’un, Blockchain tabanlı bir sistemin entegrasyonunu sağlayarak; dijital müşteri kimlik taraması verilerine ulaşmayı daha kolay kılmaya çalışacağı belirtildi.

Birçok bankanın, bir araya gelerek ve birlikte çalışarak bu platformu 2018 sonuna yetiştirmeye çalışacağı kaydedilirken; Blockchain tabanlı bu sistem ile bankaların, ilk aşamada hesap açan müşterilerin verilerini daha efektif ve daha başarılı bir şekilde korumayı hedeflediği kaydedildi.

Niuron, Blockchain tabanlı bu yeni sistem sayesinde operasyonel hızlarda artma yaşamayı beklediklerini ifade ederken; aynı zamanda bu sistem sayesinde kara para aklamaya karşı daha etkin mücadele edebileceklerini ve de diğer türlü sahtekarlıkların da önüne geçebileceklerine inandıklarını kaydetti. Sistemin, aynı zamanda müşterilerin de kendi kişisel verilerinde daha fazla kontrol hakkına sahip olmalarına yarayacağı ve kayıt süreçlerini de hatrı sayılır bir şekilde azaltacağı belirtildi.

Platformun tamamlanmasının ardından, müşteri verilerinin çeşitli bankalar ve finansal kurumlar ile paylaşılacağı belirtilirken, sistemin hem büyük kolaylık sağlayacağı hem de yeni veri koruma yasalarına da uygun olarak tasarlanacağı ifade edildi.

Niuron konsorsiyumu, ülkenin en önde gelen bankaları olan Abanca, Bankia, Caixabank, Caixa Ontinyent, Ibercaja, Kutxabank, Liberbank, Unicaja Banco ve Cecabank’ı içeriyor. Son araştırmalara ve raporlara göre konsorsiyumun içinde bulunan Caixabank, İspanya’nın 2017 yılı için en büyük üçüncü bankası olarak göze çarparken, konsorsiyumun içindeki diğer bankalar Ibercaja, Kutxabank ve Abanca da, listede ilk 10’da kendine yer bulmuş durumda.

Bu arada çıkan yeni veri koruma kanunu da, birçok firma tarafından hayata geçirilmiş durumda. Avrupa Birliği yasaları çerçevesinde yeni veri koruma yasalarına uyum kapsamında Fortune’un listesinde ilk 500’de bulunan şirketlerin yaklaşık 8 milyar dolarlık bir para harcayarak yasalara uygun hale geçmeye çalışacağı da gelen haberler arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment