Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Küçük Bir Köyü Ülkenin İlk Belediye Temelli ICO Projesini Yapacak

Küçük bir Japon köyü ekonomisini destekleyebilmek için yüzünü kripto paralara dönmeye karar verdi.

Japonya‘nın Okayama bölgesinde bulunan ve 1.500 gibi bir nüfusa sahip olan Nishiawakura köyü geçen hafta fonlama sağlamak ve fonlamaları güvene almak için bölgesel bir ilk dijital para arzı çıkartma hakkındaki planlarını duyurdu. Köyden yapılan resmi açıklamaya göre belediye ve köy yönetimi köyün %95’inin ormanlık alandan oluşmasından dolayı ekonomisini desteklemek için ormancılığa güvenmekteydi.

Nishiawakura Coin (NAC) Nishiawakura’nın Token Economy Association isimli kuruluşu tarafından piyasaya sürülecek. Piyasaya çıkış tarihi henüz resmi olarak açıklanmasa da koin hakkındaki bazı detaylara resmi site üzerinden ulaşılabilir.

Nikkei isimli haber kaynağının 16 Haziran tarihli haberine göre, köy bu projeye yönetimdeki liderlerin ICO’ların dünya çapında şirketler ve hükumet dışı kurumlar tarafından ne kadar büyük bir oranda kullanıldığını görmelerinden sonra karar verdiği düşünülüyor. Yetkililer buna ek olarak ülkenin blockchain fonlama modeli konusunda kendi düzenleyici kurallarını kurmaya doğru ilerlemesini de dikkate almış.

Yapılan basın açıklamasında köy, Japonya’nın gelecekteki hükumetlerinin ”merkeziyetten uzaklaşacaklarını ve ICO’lara agresif yatırımlar yapacaklarını” iddia eden Japon bir araştırmacı ve kripto para yazarı olan Yoichi Ochiai‘ye de değinip kendisinin bu sözünü kullanmışlar.

Bu haber dünya çapında bir köy veya belediyenin ilk defa ICO’lara merak saldığı haberimiz değil. Daha önce Louisiana’nın Lafayette Dini Bölgesinin kendisine ait kripto para ve ICO çıkartma projesini de siz okurlarımızla paylaşmıştık.

 

Editörün Notu: Bu haberdeki açıklamaların bir kısmı Japonca’dan çevrilmiştir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment