Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Ethereum ve Niceleri Yeşillenmeye Başladı

Kripto para piyasaları bugün itibari ile artış göstermeye devam ediyor. Dünkü fiyat artışından sonra son haftaların en düşük piyasa hacmine sahipken bir saat içerisinde 13 milyar dolar piyasaya katıldı.

Bitcoin (BTC) fiyatı şu anda 6.750 dolar seviyesinde seyir ediyor.

Ethereum (ETH) 24 saatlik bir süre zarfında yaklaşık olarak %9 artış göstererek 530 dolara doğru yükseldi.

En büyük 10 kripto para arasında yer alan TRON, 24 saatlik süre zarfında %16,5’ten fazla artış göstererek en fazla artış gösteren kripto para oldu. Şu anda 0,05 dolar fiyatıyla işlem gören TRON’un fiyatında artış yaşamasını sağlayan en büyük etkenin kurucusu Justin Sun‘ın geçen hafta BitTorrent‘i satın almış olabileceği haberi olabilir.

İlk 50’de yer alan kripto paralar arasında sadece iki tane düşüş yaşayan isim var. Bunlardan bir tanesi 24 saatlik süre zarfında %0,26 düşüş yaşayan Tether. İkinci kırmızı isim ise Binance Coin. Binance Coin 24 saatlik süre zarfında %2’den fazla değer kaybederek 16,62 dolra seviyelerine kadar düşüş yaşadı. Tether’ın yaşadığı düşüşün sebebi, geçtiğimiz yıl Bitcoin fiyat manipülasyonuyla bağlantısı hakkındaki haberlerden kaynaklanıyor olabilir.

Toplam piyasa hacmi, 13 Haziran’daki bu ayın en düşük seviyesi olan 264 milyar dolardan bu yana yaklaşık olarak 288 milyar dolara yükseldi.

Şu anda gerçekleşen piyasa yükselişi, kripto para birimlerinin para olarak işlev görecek kadar ölçeklenemeceği yönünde bir raporda yer alan Uluslararası Ödemeler Bankası‘nın (BIS)  son haberlerinden sonra geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment