Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON Kurucusu Justin Sun BitTorrent Inc.’yi Satın Mı Aldı?

25 Mayıs tarihinde TorrentFreak isimli kaynağın yaptığı habere göre, TRON kurucusu Justin Sun, torrent istemcisi olan uTorrent’in işletmecisi konumundaki BitTorrent Inc.’yi kendi şirketi bünyesine katabilir.

Bu yılın başlarında Justin Sun, BitTorrent Inc’yi – geçen yıl ismini Rainberry olarak değiştirmişti – Ocak ayında imzaladıkları bir niyet mektubu içerisinde bulunan ”Satış Yasağı” maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle dava etmişti.

Sun’ın açtığı davada BitTorrent’in diğer potansiyel alıcılarla olan iletişimini bitirmesi yönündeki talebi mahkeme tarafından reddedilmişti.

TorrentFreak’ın belirttiğine göreyse niyet mektubunun Şubat sonu gibi bittiği esnada Sun ”Rainberry Acquisition” isimli bir şirketi bünyesine katmış.

BitTorrent ise TorrentFreak’i doğrulayıp devralma sürecinin tam olarak bitmediğini ifade etse de Sun henüz Cointelegraph’ın konu hakkındaki sorularına dönüş yapmadı.

TRON önümüzdeki beş gün içerisinde ana ağını piyasaya sürmeye hazırlanmakta ve şu an için 4,769 milyar dolarlık toplam piyasa hacmi ile 9. sırada yer almakta. TRON’un birim fiyatı ise son 24 saat içerisinde elde ettiği %2.77’lik artış ile 0,0725 dolar dolaylarında gezinmekte. TorrentFreak TRON’un ana ağının direkt olarak TRON whitepaper’ında belirtilen torrentler aracılığıyla ”interneti merkeziyetsizleştirme” niyetinde olduğunu ve bunu BitTorrent ile elde etmek istediğini düşünüyor.

TRON kripto para biriminden alakasız olsa da, BitTorrent yaratıcısı Bram Cohen geçtiğimiz sonbaharda kendi kripto para birimi olan ‘Chia’ isimli tokeni piyasaya sürmek istediğini ve bunun Bitcoin’in ”merkeziyet problemlerini” çözeceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment