Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Square, New York BitLicense Aldı, Cash App Artık New York Kullanıcıları İçin Bitcoin Ticareti Sunuyor!

18 Haziran tarihinde yayınlanan bir basın açıklamasına göre, finansal hizmet sağlayıcısı Square, New York Department of Financial Services (New York Mali Hizmetler Departmanı, NYDFS) isimli düzenleyici kuruluştan BitLicense almayı başarmış. Cash App‘in Twitter hesabından yaptığa duyuruya göre sonuç olarak Square‘in Cash App isimli uygulamasını kullanan New York kullanıcıları da bundan sonra Bitcoin alım satımı yapabilecekler.

Cash App Ocak ayının sonlarında New York, Georgia ve Hawaii eyaletleri dışında bütün kullanıcıları için Bitcoin opsiyonu sunmuştu.  Square’in sahip olduğu satış noktası ağı sayesinde, eklenen bu Bitcoin opsiyonu, Square kullanan dükkanların ve tüccarların Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul edeceği anlamına gelmekte.

Cash App destek ekibi Twitter üzerinde yaptıkları açıklamada kullanıcıların harici bir cüzdana Bitcoin gönderebileceklerini ancak şu an için platform üzerindeki başka bir Cash App kullanıcısına bunu gönderemeyeceklerini vurguladı.

Hem Twitter‘ın hem de Square’in CEO’su olan Jack Dorsey ise bugün erken saatlerde New York kullanıcıları için de aktif hale getirilen Bitcoin ticari işlemleri hakkında tweet attı:

Mayıs ayının ortalarında Dorsey kripto para birimlerinin geleceği hakkında iyimser olduğunu belirtip internete has para biriminin kripto para olacağını ancak bunun Bitcoin olup olmayacağından emin olmadığını belirtmişti:

”Bana göre şu an Bitcoin zirveye tek başına oturacak kapasitede değil. Çünkü bir kere hem para transferleri yavaş hem de ortalama bir transfer için hayli pahalı. Ancak zaman içinde bu durumun çözülebileceğine dair inancım da mevcut. Daha fazla insan bu kripto para birimini tanıyıp satın aldıkça, bu problemlerin de bir şekilde ortadan kalkacağını düşünüyorum. İşte tam da bu noktada Bitcoin’in sonsuz potansiyelini ortaya çıkarmaması için hiçbir sebep göremiyorum.”

Digital Currency Group ve Genesis Global Trading‘in kurucusu ve CEO’su olan Barry Silbert ise bugün Genesis ve Square arasında olan bir ortaklığı Dorsey’in BitLicense hakkındaki tweetine karşı kutlama maiyetinde attığı bir tweet esnasında duyurdu:

Finally get to publicly disclose the partnership that Genesis built over the past year with @Square. It’s been fantastic to collaborate with @jack and his team https://t.co/9Kvq5EAaIh

”Sonunda halka açık bir şekilde Genesis’in geçtiğimiz yıl esnasında Square ile kurduğu ortaklığı açıklama şansım var. Jack ve ekibiyle çalışmak fantastikti. https://twitter.com/GenesisTrading/status/1008730152149442560”

Tarihsel açıdan New York eyaleti kripto alanını ciddi bir şekilde denetledi ve 2015 yılında BitLicense uygulamasını getirerek daha fazla kripto borsalarını eyaletin dışına çıkmaya zorladı. Ancak yakın zamanda Gemini borsasının BitLicense alması ve Square’in New York kripto açılımı bizlere New York eyaletinin daha kripto dostu bir yöne yelken açtığını göstermekte. Bakalım ilerleyen günlerde bizi neler bekliyor?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment