Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanyol Bankası, Blockchain ile İlgili Enteresan Bir Araştırma Yapacak

İspanya merkezli banka Santander, Blockchain teknolojisinin senet işlemleri üzerine olan etkisini araştırmak üzere bir ekip kurulduğunu resmi olarak açıkladı.

”Dijital Yatırım Bankacılığı” olarak isimlendirilen bu ekibin bşaında ise bankanın Blockchain sorumlusu John Whelan olacağı belirtildi. Whelan ve ekibinin, tokenize senetlerin sermeye piyasaları ve diğer noktaladaki etkisini araştıracağı kaydedildi.

Santander, 2016 yılında R3 konsorsiyumundan ayrıldıktan sonra, Blockchain araştırmaları konusunda kendi yol haritasını çizdi ve onu uygulamaya başladı.

Santander’in başkan yardımcısı ve kurumsal bankacılık direktörü Jose M. Linares ise basın açıklamasında, finans sektöründe dijitalleşmenin son dönemde büyük bir artış içinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

”Müşterilerimiz, bizden bu noktada daha iyi çözümler, daha az maaliyet ve yeni ürün sınıfını desteklememiz için talepte bulundular. Bu sayede sermaye piyasalarına çok daha iyi bir şekilde ulaşmayı amaçlıyorlar.”

Birçok bankacılık devi Blockchain konusunda dönem dönem çekimser tavırlar içine girseler de, Santander’in bu konudaki vizyonu, gerçekten de takdire şayan.

Nisan ayında, Ripple ile iş birliği anlaşması imzalayan firma, Blockchain ile ilgili araştırmalarına da son sürat devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment