Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Mahkemesi Bankaların Kripto Para Kurumlarına Ait Para Yatırma İşlemlerini Reddedebileceğini Açıkladı!

Tel Aviv Bölge Mahkemesi geçtiğimiz günlerde imza attığı yeni bir kararda Union Bank of Israel’in, belirli bir süredir devam eden yasal savaşında kripto para madencilik firması Israminers LTD.’nin hesabını kapatamayacağını ancak bankanın istediği zaman kripto para birimleri ile ilgili kurum veya kişilerden gelecek ödemeleri reddedebileceğini vurguladı.

Bölge Mahkemesi yargıcı Limor Bibi, konu hakkında vardığı kararda bankanın anonim kripto paralardan kaynaklı fonları kabul etmemesi durumunda haklı bir sebebe sahip olduğunu ve müşterini tanı veya kara para aklamayı önleme gibi gerekliliklerin buna ön ayak olduğuun ifade etti.

Israminers isimli kripto para madencilik firması ile söz konusu bankanın davası geçtiğimiz yıldan beri sürmekte. Israminers geçtiğimiz yıl içerisinde bankanın kullanıcı sözleşmesini iptal ettiği gerekçesiyle davayı başlatan taraf olmuştu. İsrail içerisindeki bankalar daha önce de mahkemeler tarafından sözleşmeye aykırı olarak kullanıcı hesaplarının dondurulması gerekçeleriyle çağrılmıştı.

2018 yılının Mayıs ayında Tel Aviv Bölge Mahkemesi ülkenin en büyük bankacılık kurumu olan Bank Hapoalim’i bir kullanıcının Bitcoin satışından kaynaklanan fonlarının transferi konusunda kabule gitmesine zorlamıştı. Söz konusu kullanıcı Bitcoin satışından 195.000 dolarlık bir fon elde etti ve banka mahkemeye bunun kullanıcı sözleşmesinin ihlali olduğunu iddia etse de, daha sonra bunu mahkeme emriyle kabul etmek durumunda kaldı.

İsrail’in şu sıralar kripto para birimlerine olan bakışı ise bilinmezliğini korumakta ve genel olarak olumsuz bir tablo çizmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment