Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Tabanlı Sivil Toplum Örgütü, Hamas Bağışları Yüzünden Coinbase’i Dava Etmekle Tehdit Ediyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olarak bilinen Coinbase, şu sıralar İsrail tabanlı bir sivil toplum örgütü ile ilgili sıkıntılar yaşamakta. Shurat HaDin isimli örgüt, Coinbase kripto para borsasının Hamas örgütünün kendi platformu aracılığıyla fon toplamasına yardım etmeye devam etmesi durumunda, borsayı dava edebileceğini açıkladı.

Sivil toplum kuruluşu şu andan itibaren Coinbase borsasının, Hamas siyasi partisine bağlı oluşuma hizmet vermeyi durdurmasını talep etmekte. ABD tabanlı bir kripto para borsası olan Coinbase, yer aldığı yetki bölgesinde Hamas’ın ”Yabancı Terör Örgütü” olarak tanınması yüzünden ciddi sıkıntılar yaşayabilir. Sivil toplum kuruluşu, kripto para borsasına gönderdiği bildiride, Coinbase’in bağlı bulunduğu yetki bölgesi gereğince federal yasaları ihlal ettiğini ve anında Hamas’a destek sağlayan ve fon toplamasına yardım eden hesapları kapatması gerektiğini vurguladı.

Hamas yetkilileri konu hakkında yaptıkları ilk açıklamalarda bütün finansal yolların engellendiğini ve bağış için Bitcoin yolunu seçtiklerini, takipçilerinin örgüte Bitcoin ile bağışta bulunabileceğini açıklamışlardı. Hamas, ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edilse de, Rusya ve Türkiye gibi ülkeler tarafından böyle bir tanınmaya sahip değil.

ABD, Coinbase kripto para borsasına ciddi yaptırımlar uygulayabilme yetkisine sahip olsa da, Hamas’a yapılan Bitcoin bağışları veya genel olarak Bitcoin ağı üzerinde hiçbir etkiye sahip değil. ABD yetkilileri daha önce İran asıllı iki vatandaşa finansal yaptırım uyguladığını ve ilgili kişilere ait Bitcoin adreslerini de kara listeye aldığını belirtmişti ancak adreslere bu duyurudan sonra ironik bir şekilde daha fazla Bitcoin gönderildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment