Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Avukatlar, QuadrigaCX Mağdurlarının Vekaletini Alabilmek İçin Kıyasıya Savaşıyor

QuadrigaCX borsasında yaşanan son olayların ardından her gün başka bir gelişme yaşanıyor. Ülkenin en ünlü kripto para borsalarından olan ancak sahibinin Hindistan’da Crohn hastalığı sebebiyle ölümünün ardından büyük bir sıkıntının içine giren ve cold walletlara ulaşamayan borsada mağdur olan kişilerin vekaletlerini almak isteyen Kanadalı avukatlar, deyim yerindeyse birbirleri ile yarışıyor.

Konuyla ilgili bir üst mahkemede, mağdur olan müşterileri hangi hukuk firmalarının temsil edeceği üzerine bir duruşma gerçekleşecek. Toplamda 260 milyon Kanada doları (yaklaşık 190 milyon dolar) bulan tazminat tutarını müşteriler adına almak isteyen avukatlar, davayı alabilmek için çok ciddi derecede istekli durumda.

Bloomberg’de çıkan haberlere göre yaklaşık 115 bin kişinin mağdur olduğu olay sonucunda nelerin yaşanacağı ise merak konusu. Her geçen gün yeni bir gelişmenin yaşandığı ve işin iyice sarpa sardığı bir ortamda, tam olarak neler yaşanacağını ise ancak zaman gösterecek.

Örneğin, yaşanan batış sürecinin ardından borsayı legal anlamda yeniden yapılandırmak için işe koyulan denetleme firması Ernst & Young’un yetkilileri, 500 bin dolarlık Bitcoin’in, şirket yöneticileri tarafından yanlışlıkla erişimi olmayan bir cüzdana atıldığını tespit etmişti.

Tüm müşterilerinin fonlarının tamamının soğuk cüzdanda olduğu iddia edilse de, gelen son haberler aslında bunun da pek gerçeği yansıtmadığını ifade ederken, CEO Cotten’in ölümünün ardından fonların başka bir cüzdana aktarıldığı da iddia edilen ve çok fazla tartışılan bir başka detay olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment