Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail’de Kripto Para Kullanıcıları, Bankalardan Bitcoin Politikalarını Açıklamalarını İstiyor

Hükümet ve genel ülke yaklaşımı bazında İsrail’in kripto paralara bakış açısının ilk günden beri olumlu olduğunu söylemek mümkün. Ülkedeki hükümet, kripto para ve Blockchain sektörünün iyi bir şekilde gelişmesi için elinden gelen çabayı gösterirken, bu alanda Avrupa ve dünyada sayılı ülkelerden olmanın hesaplarını yapıyor.

Ancak işin öteki tarafında ise bambaşka bir tablo söz konusu. İsrail’de fonksiyon gösteren ticari bankalar, Bitcoin ve kripto paralar konusunda çok ters ve katı bir politikaya sahip. Bu da, birçok kişiyi artık kızdırmış ve daha da ötesi bezdirmiş durumda.

Geçtiğimiz günlerde bir Bitcoin yatırımcısının, lider kripto para biriminden elde ettiği karın mevduat hesabına kabul edilmemesinin ardından ülkedeki kripto para sektörü katılımcıları harekete geçti ve bankaların üzerinde baskı kurmaya başladı.

Şimdi de İsrail Bitcoin Federasyonu, konuyla ilgil bir basın açıklaması yaptı ve bankalardan bu tavrının sebebini açıkmasını istedi.

İsrail’de çok aktif bir kripto para topluluğu olduğunu ifade eden federasyon başkanı Meni Rosenfeld, bankaların ise bu kararı neden aldığını hukuk kuralları uyarınca açıklaması gerektiğini aktardı. Rosenfeld, federasyon olarak da bankalardan bu konu ile ilgili en kısa sürede bir açıklama beklediklerini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment