Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’in Üst Düzey Yöneticisi, Coinbase Hukuk Firmasına Geçiş Yaptı

SEC’te bir dönem siber birimin başında bulunan başarılı yönetici Robert A. Cohen, Coinbase ile de ortaklığı bulunan Davis Polk & Wardwell LLP firmasına gçtiş yaptı. Coinbase’e ek olarak birçok farklı kripto para şirketine de hukuk danışmanlığı veren firmanın, bundan sonraki süreçte Cohen’in de ekibe katılması ile gücüne güç kattığı ifade edildi.

SEC ile olan ilişkisini 15 Temmuz tarihinde sunduğu istifa mektubu ile bitiren Cohen, bundan sonraki süreçte ise artık bu firmanın başarısı için ter dökecek. SEC’te görev yaptığı dönemde ICO’lara karşı çok sert bir tutum izleyen ve SEC’in yaptığı bu hamlelerin arkasındaki isim olarak gösterilen Cohen’in adı, en fazla Kik ile girilen hukuk mücadelesinde kripto para sektörünün gündemine gelmişti.

Güney Kore’nin en büyük iletişim firmalarından birisi olan ve geçtiğimiz yıllarda oldukça yüksek profilli bir ICO düzenleyerek 100 milyon dolara yakın yatırım alan Kik’in bu hamlesini durdurma yönünde karşı dava açan SEC’e, firma çok sert bir tepki göstermişti.

Bundan sonraki süreçte ise SEC’te siber ekibin başına kimin geçeceği henüz netlik kazanmadı. Kripto para ve dijital ürün teknolojilerinin giderek daha da popüler hale gelmesi ile birlikte SEC’te siber birim, 2017’de kurulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment