Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail’deki Kripto Para Yatırımcılarının “Banka” Sorunu

İsrail’deki kripto para yatırımcıları son zamanlarda kripto para işlemleriyle ilgili ciddi sorunlar yaşıyorlar. Bu sorunların temelinde ise ülkedeki bankaların kripto para yatırımcılarıyla işbirliği yapmamaları yatıyor.

İsrail’de kripto para yatırımı yapan ve bu yatırımlardan kâr elde eden yatırımcılar, bu paralarını banka hesaplarına aktaramıyorlar. Çünkü ülkedeki bankalar kripto para işlemleriyle herhangi bir şekilde bağlantılı olmak istemiyorlar.

Bu durum yalnızca kripto para yatırımcılarını değil daha farklı kurum ve kuruluşları da etkiliyor. Ülkedeki yatırımcıların normalde kripto para işlemlerinden elde ettikleri kâra göre vergi ödemeleri gerekiyor. Ancak yatırımcılar bu paraları banka hesaplarına aktaramadıkları için vergi de ödeyemiyorlar. FxStreet tarafından yapılan habere göre bankaların işbirliğine yanaşmaması yüzünden 86 milyon dolarlık vergi birikmiş durumda.

Yatırımcılar Zor Durumda

İsrail’deki bankalar kripto para sektöründen uzak kalmak için kripto para yatırımcılarıyla işbirliği yapmamaya başladılar. Bankaların bu politikası ülkedeki kripto para yatırımcılarını epey zor bir duruma soktu. Ülkedeki bir yatırımcı durumu şöyle anlatıyor:

“Vergi Dairesi de bu durumun farkında ama onların da elinden bir şey gelmiyor. Tüm bankalarla teker teker görüştüm ama Bitcoin kelimesini duyar duymaz buz kesiliyorlar.”

İsrail’deki bu durum tam olarak nasıl açıklığa kavuşacak bilinmiyor. Bittrax CEO’su Gidi Bar Zakay tarafından yapılan açıklamalara göre bankalar şu an için İsrail Merkez Bankası’ndan talimat bekliyorlar:

“Önceden kripto paralarla bağlantısı olan sermayeler de zaman zaman bankalara aktarılabiliyordu. Ama bankalar son birkaç yıldır kripto para sektörüyle bağlantısı olan kişilere karşı uyguladıkları politikaları değiştirdiler. Şimdi de İsrail Merkez Bankası’ndan talimat bekliyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment