Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail’den Kripto Para Düzenlemeleri için Sivil Toplum Örgütü

İsrail Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü, ülkede kripto paraların kullanımının düzenlenmesi için uzmanlardan oluşan bir düzenleme komitesi kurdu.

The Jerusalem Post‘un haberine göre İsrail’in kripto para borsalarını düzenlemeye yönelik başarısız hamlelerinin ardından Chen Schreiber başkanlığındaki Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü, sivil bir uzman komitesi kurmaya karar verdi. Başkan Schreiber bu hamle için:

Piyasadaki son olaylar, bu alandaki düzenleme ihtiyacını daha belirgin hale getiriyor.

dedi.

Komiteye, Ulaştırma Bakanlığı eski Genel Müdürü Ofer Malka başkanlık edecek. Komite, finansal suçlar konusunda uzmanlaşmış Eyalet Savcı Yardımcısı Yehuda Sheffer ve Blockchain Mükemmeliyet Merkezi başkanı Dr. Milly Perry gibi diğer uzman isimleri de bünyesinde barındırıyor.

Komitenin ev sahipliği yaptığı diğer üyeler arasında Prof. Adi Eyal, Dr. Rami Sasson, Dr. Ari Ahiez, Dr. Hadar Jabotinsky ve Jaguar Hukuk Bürosu CEO’su Jaguar Adva Gal yer alıyor.

Komitede Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Menkul Kıymetler Kurumu ve İsrail Bankası gibi regülatörlerin temsilcileri bulunmuyor.

Başkan Schreiber’in komiteyi kurma amacı, yatırımcıların korunması, adil rekabet ortamının sağlanması ve İsrail pazarına optimum uyumun sağlanması için düzenlemeler hakkında İsrail hükümetine önerilerde bulunmak.

Nitekim, bu kurum bir kamu komitesi olmasına rağmen tavsiyelerinin Hazine veya Merkez Bankası üzerinde herhangi bir bağlayıcılığı bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!