Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İstanbul’da ‘Bitcoin’ Vurgunu: 24 Milyon Lira Dolandırdılar

İstanbul’da Bitcoin üstünden bir saadet zinciri kuran şebeke, 328 kişiyi yüksek kazanç vaadiyle 24 milyon lira dolandırdı. Emniyet güçleri, 15 farklı ilde düzenlenen operasyonda 19 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul’daki şebeke, insanlardan Bitcoin üreteceğiz.” diyerek para toplamaya başladı. İnsanlara, şebekeye dahil ettikleri her bir kişi için 2 dijital para alacakları vadedildi. Başlangıçta bir miktar kazanç elde eden insanlar, ilerleyen süreçte para alamamaya başladılar. Mağdurlar, emniyete şikayette bulundu.

15 ilde operasyon düzenlendi

Emniyet güçleri, gelen şikayetler üstüne şebekeye üye olan 37 kişiyi tespit etti. Bu isimlerin, Türkiye genelinden toplamda 328 kişiyi mağdur ettiği öğrenildi.

Polis başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Balıkesir, Manisa, Konya, Samsun, Van, Nevşehir, Eskişehir, Kocaeli ve Sakarya’da operasyonlar düzenledi. Bu baskınlar sırasında şebekeye üye olan 19 şüpheli, gözaltına alındı.

Baskın sonrası yapılan incelemelere göre şebeke; insanlardan 1 milyon 270 bin 779 euro, 4 milyon 117 bin 374 Türk lirası ve 12 bin dolar para aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!