Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Istanbul Blockchain Women Platformu, Yeni Bir Etkinlik Düzenliyor

Kadınların blokzincir ekosistemindeki varlığını artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla kurulan Istanbul Blockchain Women platformu Blockchain Türkiye Platformu (BCTR)‘nun destekleriyle  öncelikle kadın katılımcıları hedefleyen  yeni etkinliğini düzenliyor.

Istanbul Blockchain Women, 4 Temmuz 2018 tarihinde kadınlara teknoloji ve blockzincir özelinde pozitif ayrımcılık sağlayarak sektördeki kadın azlığına dikkat çekmek, var olan kadınları desteklemek ve ekosisteme yeni kadın aktörler kazandırmak amacıyla kurulmuş olan bilgi ve görüş paylaşım platformudur.

Etkinlik sponsoru Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) ise, kurumların yeni teknoloji ışığında oluşturacakları iş yapma modellerini geliştirmelerine destek sağlamak ve yaygınlaştırmak amacıyla; bünyesinde işbirlikleri, eğitimler, araştırmalar ve çalışma grupları bulunduran bir paylaşım platformudur.

20 Mayıs Pazartesi günü Kanyon AVM – Joint Idea’da saat 18:30’da başlayacak etkinlikte, BCTR Direktörü Berk Kocaman, platformun faaliyet ve hedeflerinden bahsedeceği bir açılış konuşması yapacak.  Ardından, Blockchain 101 kitabının yazarı Ahmet Usta, paranın tarihinden başlayarak kriptoparalar ve blokzincir başlığı altında teknolojinin kullanım alanlarından sosyal hayata etkisine dair geniş bir yelpazede doyurucu bir sunum gerçekleştirecek. Ardından finans sektöründe başarılı bir kariyerden sonra ThreeFold teknoloji start-up’ı ile yine başarılı bir projeye imza atan değerli girişimci Didem Gordon katılımcılara projesini tanıtacak.

International Data Corporation’ın verilerine göre 2019 yılında Blokzincir odaklı girişimlere yapılan yatırım harcamalarının 2,9 Milyar dolar olacağı belirtilmiştir. Bu 2018 deki rakamın %88.7 artması anlamına geliyor. USPTO ‘ya 2500 den fazla patent başvurusu yapılmıştır. Sürekli gelişmekte olan, bu yıkıcı teknoloji yeniliklere aç olmasına karşın teknik ve teknik olmayan yeteneklere ulaşmada sıkıntı yaşamaktadır.

“Henüz hızını almış bu sektör ilham verici bir fikri ve bunu hayata geçirecek dinamik ekibi olan herkes için fırsatlarla dolu. Masaya çeşitli beyinler oturduğunda şaşırtıcı fikirler ortaya çıkabilir; bu sebeple ekosistem daha fazla renkli insan, daha  fazla kadın içermelidir. Kadınlar için fırsat eşitliği yaratılması bu sebeple önemlidir.” diyen platformun etkinliğine kayıt olmak için link aşağıdadır: (/ve ya mail adresine mail atabilirler)

https://www.eventbrite.com/e/istanbul-blockchain-women-meetup-tickets-61422292731

Platforma üye olmak için ise [email protected] adresine mail atabilirsiniz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment