Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Silivri’de Kripto Para Dolandırıcılığı Operasyonu

Bir grup kripto para dolandırıcısı, İstanbul’da tutulan villalarda çağrı merkezi kurdu. Villalarda 101 kişiyi zorla çalıştıran dolandırıcılar, Çin’de yayınladıkları reklamlarla insanların kripto paralarını çaldılar.

Çağrı merkezinde çalışan Hongwu Z. (29) ve Kang W. (28) adlı iki şahıs, 5 Mart gecesi villadan gizlice kaçarak İstanbul’daki Çin başkonsolosluğuna gitti. Şahıslar, Türkiye’ye finans sektöründe çalışmak için geldiklerini ancak bir çağrı merkezinde kripto para dolandırıcılığı yapmak zorunda kaldıklarını söylediler.

Silivri’de operasyon düzenlendi

Şikayet üstüne başlatılan soruşturmada, site içerisinde yer alan 9 farklı villada toplamda 101 vatandaşın çalıştığı öğrenildi. Zorla çalıştırılan insanların 95’i Çin, 4’ü Kazakistan, 2 tanesi Türkmenistan vatandaşıydı. Pasaportlarına dolandırıcılar tarafından el konan çalışanlar arasında bilgisayar mühendisleri ve farklı alanlardan uzmanlar bulunuyordu.

cin-silivri-kripto-para-dolandiricilik

Silivri’de düzenlenen operasyona 30 ekip ve 100 polis katıldı. 101 çalışanla 18 şüpheli gözaltına alınırken; şüphelilerin 6 tanesi tutuklandı. Baskın sırasında 1.635.425 liraya, 23.792 yuana, 4.020 Filipinler pesosuna, 238,50 euroya, 123 pasaporta, 32 kimlik kartına ve ehliyete, 712 cep telefonuna, 64 masaüstü ve 48 dizüstü bilgisayara, banka kartlarına, hard disklere ve sim kartlara el kondu.

“Paranızı bize gönderin, ikiye katlayalım”

Site içerisinde yer alan villaların ikisi, yemekhane ve yatakhane olarak kullanılıyordu. Çağrı merkezinde yer alanlara ayda 7.000 yuan (8.100 Türk lirası) maaş ödeniyordu.

Çağrı merkezi, Çin’de kripto para yatırımcılarına hitap edecek reklamlar yayınlıyordu. Danışmanlık hizmeti verdiğini iddia eden dolandırıcılar, insanları “Bize kripto para gönderin, biz iki katını kazanıp size teslim edelim.” diyerek kandırdı. Dolandırıcıların, hayali bir kripto para projesinin tanıtımını yaparak da para aldıkları ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!