Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İstanbul’da Bitcoin ile Uyuşturucu Alışverişi Operasyonu

Kanada ve İngiltere’den Bitcoin ile Bonzai ve esrar siparişi veren 5 tıp fakültesi öğrencisi, İstanbul’da suç üstü yakalandı

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, yurtdışından gelen kargoları gözetim altına aldığı sırada gönderici belli olmayan kargolar tespit etti. Bunun üzerine bu kargoları yakın takibe aldı. 1 aylık takip sonucu, bu süre zarfı boyunca göndericisi belirsiz olan kargoların bazılarında uyuşturucu madde çıkması üzerine teslim alan öğrenciler suçüstü yakalandı. Paketlerin içinde Kanada esrarı ve bonzai bulundu.

Tutuklanan öğrencilerden Y.T. ve B.O. çıktıkları mahkemede tutuklanırken diğer tıp öğrencileri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tıp öğrencilerinin “uyuşturucu madde ithal etme” suçundan tutuklamaya sevk edildiği ancak ilk kez bu maddeyi kullanmak için aldığı sebeplerinden dolayı serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Şüphelilerden birinin evinde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu ve kuru sıkı silah bulunduğu bildirildi. Öğrencilerin uyuşturucuları Bitcoin ile ödeme yaparak aldıkları öğrenildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Ali M.
    Posted 13 Kasım 2017 - 17:35 17:35

    Dolarla ödeme yapsalardı ne değişecekti? Ödeme tipi çok mu önemli suçlu Bitcoin!

Leave a comment