Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralarınızı Çalan Yeni bir Truva Virüsü Ortaya Çıktı

Rusya bazlı siber güvenlik şirketi Kaspersky Labs, kripto para sahiplerine yaptığı bir uyarıda paraların özel cüzdanlarda bile güvenli olmadığını belirtti.

CryptoShuffler adlı yeni ortaya çıkan bir truva virüsü, para transferleri yapıldığı sırada Ctrl+C kısayolu ile panoya kopyaladığınız cüzdan kodlarını kendi kodlarıyla değiştirerek kripto paralarınızı yanlış adrese yollamanıza sebep oluyor. Donanımsal cüzdan sahibi kullanıcılar bile güvende değil, zira virüs sadece para transferleri sırasında harekete geçiyor.

CryptoShuffler yeni keşfedilmiş olsa da halihazırda büyük zararlara yol açmış. Aslında Kaspersky araştırmacıları, bu truva virüsünün belki de bir yıldan uzun bir süredir çalıştığını dile getirdi.

“Programı geliştirenler şimdiye kadar 23 Bitcoin çalmayı başarmış ki bu da (Kasım’ın başında) 140,000$’dan fazla bir değere tekabül ediyor. Tabii iş Bitcoin’le bitmiyor; Litecoin, Dash, Monero, Ethereum, Zcash ve Doge gibi altcoinlerde de aynı yolla çalınıyor.”

Kendinizi Koruma Yöntemleri

Kripto paralarınızı koruyabileceğiniz en basit yöntem, panoda kayıtlı olan hedef cüzdan adresini yapıştırdıktan sonra kontrol etmek. Eğer yapıştırdığınız adresi dikkatli bir şekilde kontrol ederseniz, bütün para transferleriniz güvenli bir şekilde gerçekleşecektir.

Ancak truva virüsünün geliştiricileri, tabii ki de para gönderirken çoğu insanın 2. kez kontrol etmeden kopyala, yapıştır ve gönder şeklinde bir yol izlediğinin farkında. Bu sebepten dolayı Kaspersky, kullanıcıları daha tedbirli olmaya davet ediyor.

Önerinin devamında, kullanıcıların bir antivirüs yazılımı ile zararlı programları tespit edip kaldırması da söylenmiş. Kripto para ekosistemi genişledikçe, aynı bankaların ilk zamanlarında olduğu gibi yapılan saldırıların miktarı da artacak, bu yüzden kullanıcıların kripto paralarını yönetirken daha dikkatli olması çok önemli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Fakir
    Posted 14 Kasım 2017 - 21:40 21:40

    Kripto param olsada çalsalar, yok.

Leave a comment