Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Fiyatı Neden Düşüyor?

Fiyat 7700 dolardan 5500’e geriledi

Çarşamba günü beklenen fork’un iptal edilmesinin hemen ardından Bitcoin yeni bir rekorla 7700$’a ulaşmıştı. Herkes fiyat konusunda iyimser tahminlerde bulunurken Cuma günü Bitcoin’in fiyatı düşmeye başladı.

Piyasayı yakından takip etmeyen yatırımcılar duruma anlam veremezken bazı haber sitelerinde “Bitcoin öldü mü?” başlığıyla çıkan haberler haliyle panik yarattı. Düşüşün sebebi kısaca şöyle:

Genel kanıya göre, Segwit2x’in iptal olmasıyla S2X destekçileri Bitcoin Cash‘e yöneldi. Bitcoin Cash’in en büyük destekçisi CEO Roger Ver ve Madencilik firması sahibi Jihan Wu da durumdan faydalandı. Büyük yatırımcılar (balinalar) Bitcoinlerini Bitcoin Cash almak için bozdurarak buraya doğru bir akış başlattılar.

Arkasında ciddi bir madencilik gücü bulunduran  BTC.top CEO’su Jiang Zhuoer daha önce şöyle demişti:

Segwit2X’i desteklemek için elimden geleni yapacağım. Kar edemesem bile.

MultiCoin Capital ‘in yönetici ortağı Samani durumu şöyle değerlendirdi:

“Bitcoin Cash destekçisi birçok büyük yatırımcı, Segwit2x ile birlikte ne olacağını görmek için Bitcoin almış bekliyordu. Şimdi hamlelerini yapıyorlar. 10 milyon dolarlık Bitcoin’ini satıp da Bitcoin Cash alan birçok kişiyi biliyorum.”

2426 dolarla tepeyi gören BCH’nin bu makale yazılırkenki fiyatı 1465 dolar.

Bitcoin Cash, Bitcoin’den bir fork ile ayrılarak ortaya çıkmıştı.

Amaçları Bitcoin’e artan taleple birlikte, uzayan bitcoin gönderme sürelerini ve gönderim ücretleri (transaction fee) azaltmaktı ancak Bitcoin topluluğunun çoğunluğu tarafından benimsenmemişti. Segwit2x de Bitcoin’den bir fork ile ayrılacaktı ve benzer şekilde “gerçek Bitcoin olma” gayesi taşıyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment