Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte 2019’da En Fazla Kullanılan 4 Kripto Para!

Kripto para sektöründe kullanım kelimesinin karşılığı aslında o koin ağında yapılan toplam işlemler olarak ifade edilir. Hemen her otoritenin ağzından duyduğumuz ‘kripto paraların daha fazla kişi tarafından benimsenmesi ve kullanılması gerekir’ ön kabulünün verilerini de bu rakamlar aracılığı ile doğrulayabiliyoruz.

Her ne kadar maddi anlamda net bir rakam ifade etmeseler de, bir Blockchain ağında yapılan işlem sayısı, aslında üç aşağı beş yukarı onu kaç kişinin kullandığını gösteren doneleri bize sunuyor. İşte Weiss Ratings de, 2019’da en fazla gönderim işlemi gerçekleşen 4 kripto para ağını yayınladı ve ortaya ilginç sonuçlar çıktı:

EOS

EOS ağındaki toplam işlem sayısı Mart 2019 itibariyle günlük 4.6 milyon sayısını görmeyi başardı. Ağdaki aktivite artışı ve merkezi olmayan uygulamaların birer birer EOS’ta geliştirilmeye başlanması, bu noktada önemli olarak görülüyor.

WAX

Bir diğer kripto para projesi olan WAX da, en fazla aktiviteyi gören ikinci proje oldu. Bu ağdaki toplam gönderim sayısı ise gün başına 4.1 milyon olarak hesaplandı.

TRON

Justin Sun’ın başını çektiği TRON ağı da, merkezi olmayan uygulamaların platformda birbiri ardına yer alması ile birlikte, 1.9 milyon gönderim/gün oranına ulaşmayı başardı.

STEEM

Bir içerik platformu olan Steemit’in kripto parası olan Steem ağında da gün başına 920 bin gönderim gerçekleşiyor.

DİĞERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin 332 bin, Ethereum 557 bin, XRP ise 508 bin gönderimi gün başına görmeyi, listeye göre başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment