Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Karşınızda En Büyük 10 Kripto Para: Veriler Boğa Mı, Yoksa Ayı Mı Diyor?

Son verilere göre kripto para piyasasının en büyük 10 varlığı arasındaki boğa ve ayı durumları ortaya çıktı.

On-chain analiz platformu Santiment 4 Haziran tarihinde yaptığı paylaşımda, kripto para piyasasının en büyük 10 varlığının ayı/boğa duyarlılığına yönelik analizine yer verdi.

Söz konusu analizde kripto paraların hangi piyasaya daha eğilimli olduğu fonlama oranı, sosyal medyada popülarite, trend olan coinlerin paneli ve duyarlılık oranları gibi veriler ile kontrol edildi.

Santiment yaptığı analizde, sosyal medya açısından pozitifliğin negatifliğe oranının “1,0” olmasının ne yükseliş ne düşüş beklentisi olarak anlaşıldığını söyledi. Yüksek oranların psikolojik faktörlere bağlı olarak fiyatın zirve yapabileceğini gösterebileceği söylendi.

Bitcoin (BTC)

Pozitiflik oranını 1,59 olarak belirleyen Santiment, 19 Nisan tarihinde gerçekleşen halving ile tüm gözlerin Bitcoin’e çevrildiğini ortaya koydu. Yorumların çoğunun nötr olduğu belirtilirken mayıs ortasında aşırı iyimserlik görüldü. Bu durum kripto para piyasasında genel olarak tepe noktalarına işaret etmektedir.

Ethereum (ETH)

Santiment, Ethereum’un pozitiflik oranını 2,16 olarak belirledi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından gelen ETF onayı sonrası iyimserliğin hakim olduğu Ethereum’da, söz konusu iyimserliği düzeltme işareti olabileceği ifade edildi.

Binance Coin (BNB)

Pozitiflik oranını 2,94 olarak belirleyen Santiment, fiyat yükselişi ile yorumların çoğunun olumlu olduğuna yer verdi. Ancak fiyat yükselişine rağmen genel olarak ilgi çekmediği ifade edildi. Santiment’e göre yatırımcılar, BNB’yi Binance’in bir yansıması olarak görüyor ve ona göre yorum yapıyor.

Solana (SOL)

Solana’nın son dönemde fiyatta hayal kırıklığı yarattığını söyleyen Santiment, pozitiflik oranını 3,03 olarak açıkladı. Ancak son zamanlardaki iyi olmayan performansa rağmen yatırımcıların çoğu yükseliş beklentisine sahip. Santiment, Solana’nın 2021 yılının 3. çeyreğinde yaşadığı ralliye benzer bir yükselişe inanan çok fazla insan olduğunu söyledi.

Ripple (XRP)

Son birkaç ayda en kötü performansı sergileyen altcoinlerden biri olarak görülen Ripple’ın pozitiflik oranı 1,62 oldu. Oranın yıl içerisinde daha düşük olduğunu ifade eden Santiment, yorumların ılımlı olmasının yatırımcıların sabırsızlandığının bir işareti olarak görüldüğünü söyledi.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin’in her zaman olduğu gibi inişli çıkışlı bir tablo çizdiğini belirten Santiment, pozitiflik oranını 2,06 olarak açıkladı. Fiyat hakkında yorumların genel olarak olumlu olmasına karşın fiyatta herhangi bir istikrarın olmadığı ifade edildi. DOGE’ye yönelik yorumların tüm meme coin piyasasını yansıtabiliyor olabileceği vurgulandı.

Cardano (ADA)

Ripple gibi Cardano’nun da 2024’te kötü bir performans sergilediğini belirten Santiment, diğer altcoinlerin gerisinde kalmasına rağmen yorumların olumlu olduğunu ve pozitiflik oranının 3,42 seviyesinde bulunduğunu söyledi. Santiment, fiyat performansına rağmen bu durumu “belki de yanlış iyimserlik?” sorusu ile ifade etti.

Toncoin (TON)

Üç aylık periyotta değerini 3’e katlayan TON, 2024 yılının en iyi yükseliş yaşayan kripto paralardan biri olarak görülüyor. Santiment TON’un pozitiflik oranını 0,56 olarak açıklarken bu durumun yatırımcıların kar alma durumunu yansıtıyor olabileceğini vurguladı.

Shiba Inu (SHIB)

Dogecoin’e benzer şekilde 2,09 pozitiflik oranı bulunan SHIB, 7 haftadır oldukça yüksek olumlu yorumlar görüyor. 17 yaşındaki popüler köpek Kabosu’nun ölümünün olumsuz yorumlara yansımış ve bu alanda etkili olmuş olabileceği belirtildi.

Avalanche (AVAX)

Birkaç başarısız ralli girişiminde bulunan AVAX, 2,22 pozitiflik oranı ile dikkat çekti. Santiment, birçok altcoin’in gölgesinde kalan AVAX’ta yer alan olumlu yorum çoğunluğunun fiyatta yükseliş yaşanmayacağının göstergesi olabileceğini kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!