Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşverenine Ait 63.5 Adet Bitcoin’i Çaldıktan Sonra Yakalandı

Hindistan’daki Bitcipher Labs adlı şirketin kurucularından Ashish Singhai, kısa süre önce Bitcoin cüzdanında bir sorun olduğunu fark etti ve yetkililerle iletişime geçti. Hindistan polisi konu hakkında yaptığı soruşturmada Singhai’nin BTC’lerinin çalındığını fark etti.

63.5 BTC Çalındı

BitCipher Labs’e ait olan bir donanım cüzdanı Ashish Singhai, Vimal Sagar Tiwari ve Govind Kumar Soni tarafından kontrol ediliyordu. Bu cüzdanın içerisinde normal şartlar altında yüz binlerce dolarlık BTC bulunuyordu.

Singhai kısa süre önce cüzdanın bakiyesini kontrol ettiğini 63.5 BTC’nin eksik olduğunu fark etti. Bu BTC’lerin nereye gittiğini araştırmaya başlayan Singhai, 63.5 adet BTC’nin 11 Ocak-11 Mart tarihleri arasında parçalar halinde SwapLab adlı bir kripto para borsasına aktarıldığını gördü.

Hindistan polisi konu hakkında yürüttüğü soruşturmanın ardından bu BTC’lerin Ayushi Jain adlı, 26 yaşındaki BitCipher Labs çalışanı tarafından çalındığını öğrendi. Çarşamba günü gözaltına alınan Jain, işvereninden çaldığı BTC’lerin tamamını kendisine iade edeceğini söyledi. Hindistan polisi tarafından yapılan açıklamalara göre Jain suçunu kabul ettikten sonra çaldığı BTC’lerin tamamını sahiplerine iade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment