Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Finansal Düzenleyicisi, İlk Kripto Varlık Yönetim Lisansını Verdi!

9 Ekim tarihinde Swissinfo tarafından paylaşılan bir habere göre, İsviçre’nin finansal otoritesi konumundaki FINMA, ülkenin ilk kripto para birimi varlık yönetimi lisansını bir kripto yatırım fonuna verdi.

Lisansı almaya hak kazanan fon ise 2017 yılında İsviçre’nin kripto ve blockchain vadisi Zug içerisinde kurulan Crypto Finance AG’nin bir yan kuruluşu olan Crypto Fund oldu. Fon şimdiye kadar FINMA kuralları atlında sadece offshore tabanlı kripto para fonlarına yatırım yapabiliyordu. Elde edilen yeni lisansı ile firma bundan sonra Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin de aralarında olduğu çok daha geniş bir ağ içerisinde yatırım ürünleri sunabilecek. Söz konusu yatırım ürünlerine yerel kaynaklar da dahil.

Lisans bunun yanı sıra firmanın kurumsal yatırımcılara yatırım danışmanlığı hizmeti vermesini de mümkün kılacak. Haberde yer alan bilgilere göre daha önce hiçbir İsviçre tabanlı varlık danışmanlığı firması, diğer geleneksel varlık danışmanlığı firmalarına kıyasla bu kadar geniş özgürlüklere sahip değildi.

Swissinfo kaynağının aktardığına göre, şu an rakip kripto fonları da çok sayıda kripto ile ilgili ürünler ve hizmetlerin önünü açan lisansı almak için adeta ”sıraya girdi.”

Daha önce de bir çok haberde söz edildiği üzre, İsviçre’nin kripto para ve blockchain alanındaki bu ilerlemesi ve başarısı, hükümet yetkililerinin tutumlarından kaynaklanmakta. Ülke içerisinde bulunan dünyanın en önde gelen kripto para ve blockchain ”vadilerinden” birisi Zug, her geçen gün yeni projelerle adından söz ettirmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment