Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Bankaları Kripto Paralardan Nefret Ediyor: QuadrigaCX Borsasının 28 Milyon Doları Donduruldu

Kanada gelecek vaat eden teknolojiler ve sektörler konusunda adından sıkça söz edilen bir ülke olsa da, ülkede kripto para borsalarına ve kripto paralara karşı pek benzer bir tutum gözetildiğini söylemek zor.

The Globe And Mail isimli önde gelen bir Kanada haber kaynağının aktardığına göre, Vancouver merkezli ve iyi tanınan bir kripto para borsası QuadrigaCX, Ocak ayından beri 28 milyon dolarlık fonuna erişim sağlayamamakta. Mahkeme evraklarına göre, Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC), Quadriga borsasının ödeme işlemcisi olan Costodian Inc. firmasına  ve firmanın sahibi Jose Reyes’e bağlı beş hesabı dondurmuş.

Olay bir çok kişiyi şaşırtmış olsa da, olay anında Ontaria Yüksek Mahkemesinde dava olarak ele alınmaya başlanmış. Söz konusu mahkeme Quadriga’nın ana merkezine tamı tamına 3.000 kilometre uzaklıkta. CIBC’nin iddiasına göre banka söz konusu 28 milyon doların yasal olarak kime bağlı olduğuna karar veremediği için hesabı dondurma kararı almış. Banka mahkemeye yaptığı başvuruda paranın Quadriga firmasının kendisine mi, yoksa ara kuruluş Costodian Inc.’ye mi, yoksa 388 adet müşteriye mi ait olduğunu kesinleştirmek istiyor.

Tahmin edileceği üzre Quadriga platformu yetkilileri bu olayı pek hoş karşılamadı ve CIBC’nin yanlış yolda olduğunu ifade etti. Borsa daha sonra kanıt olarak dosyaları öne sürerek, söz konusu fonların çoğunluğunun kripto para borsasına ait olduğunu belirtti. Borsa bunun yanı sıra daha önce verdikleri dosyalarda da aynı bilgilerin yer almasına rağmen, bankanın bile isteye kripto para birimleri ile ilgili firmaları uğraştırmak istediğini de ifade etti.

Dava ise hala devam etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment