Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna’da Kripto Para Vergilendirmesi ile İlgili Çalışmalar Devam Ediyor

Ukrayna Ekonomi Bakanlığı, yakın dönemde kripto paraların vergilendirilmesine ilişkin bir taslak yasayı meclise sundu. Resmi açıklamaya göre, hükümet içinde oluşturulacak gruplar, kripto paraların vergilendirilmesine yönelik çeşitli çalışmalarda bulunacak. Ayrıca, hükümetin oluşturduğu birimde, vergilendirme ve kripto para sektöründe uzman isimler de danışman olarak görev yapacak. Bu ekibin ise ana amacının, daha doğru ve efektif bir yasa çıkarmak olduğu ifade ediliyor.

Bu ayın başında yapılan çeşitli düzenlemeler ve Ukrayna yerel basınında çıkan haberlere göre, kripto para vergilendirmeleri şu an için yüzde 5 olarak belirlenmiş durumda. Karının ana kaynağı kripto paralar olan firmalar ise yüzde 18 tutarında bir vergi ödeyecek.

Ukrayna Merkez Bankası, bilindiği gibi değeri tamamen itibari paraya fikse bir dijital para oluşturmak için de çalışmalar yapıyor. Yetkililer, şu anda böyle bir niyetlerinin olduğunu ifade ederken, konuyla ilgili gereken çalışmaların yapılacağını ve şu anda projenin araştırma safhasında olduğunu ifade ediyorlar.

Kripto paralar ve Blockchain ekosisteminde önemli ülkelerden birisi olmak isteyen Ukrayna, kripto para vergilendirmeleri konusunda dünyanın diğer ülkelerine kıyasla daha efektif ve hızlı bir görüntü çiziyor. ICO sektöründeki riskleri de değerlendiren ve buna yönelik de yasal çalışmalar hazırlayan ülkenin, bu konu ile ilgili gereken değerlendirmeleri de önümüzdeki dönemde yapması planlanıyor.

Ukrayna, aynı zamanda birçok sektörde efektifliği arttırması ve maliyetleri düşürmesi amacıyla, Blockchain sektörüne de ciddi bir bütçe ayırmış durumda.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment