Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Havacılık Şirketi Kendi Kargo Hizmetleri İçin Blockchain Kullanacak

29 Mayıs tarihinde yapılan açıklamaya göre, İsviçre menşeli hava limanı yer hizmetleri ve kargo şirketi Swissport, kendi kargo işlemleri için kullanmak üzere bir blockchain pilot programı çıkartıyor. Şirket bu pilot programı tedarik zinciri ortaklıkları için açık kaynaklı bir platform geliştirmeye çalışan kar amacı gütmeyen Olam kurumu ile ortaklaşa yapacak.

Swissport bünyesindeki küresel kargo işlemleri bölümünün başkanı Hendrik Leyssens blockchain’in işlemlerin hızını ve güvenliği arttırıp masrafları azaltabileceğini ifade etti.

Hendrik’in açıklamaları şu şekilde:

”Geleneksel ileti sisteminin ötesinde düşünürsek, blockchain eninde sonunda, karşılaştığımız ve tedarik zinciri kurumları için kaçınılmaz olan  kronik şeffaflık eksikliği sorununu çözmede yardımcı olabilir.”

Swissport mevzu bahis pilot blockchain programını kargo işlemlerinin yanı sıra müşterileri için, blockchain temelli bir dağıtım platformu olan Winding Tree ile ortaklaşa bir şekilde, müşteri hizmetleri konusunda da kullanmayı planlamakta. Bu ortaklık temel olarak loca hizmetleri gibi klasik seyahat hizmetlerinin bağımsız yolculara dağıtılması için kullanılacak. Swissport’un yenilik birimini denetleyen Florian Eggenschwile konu hakkında şunları ifade etti:

”Bu teknolojiden havacılık ve tedarik zinciri gibi küresel endüstrilerde, uzun süreli fayda ve yarar sağlamayı umuyoruz. Teknoloji hizmet sağlayıcılarının, müşterilerin ve ortakların birbirleri ile iş yapma şekillerini bile yeniden tasarlayıp değiştirecek. Böyle teknolojilerin erken yenilik döneminde bunlardan uzak kalmamak ve teknolojinin bizim meslek gruplarımızdaki potansiyel kullanım ve avantajlarını keşfedebilmek için, sektörün liderleri ile işbirliği yapmak hedefindeyiz.”

Blockchain geçtiğimiz aylarda özellikle tedarik zinciri ve lojistik sektöründe hız kesmeden ortaklıklara ve yeni kullanım alanlarına girmeye devam ediyor. Yakın zamanda ABD menşeli nakliye devi Norfolk Southern Corp., amacı nakliye ve lojistik endüstrisinde blockchain uygulamalarının kullanımını yaygınlaştırmak ve bunları üretmek olan Blockchain in Transport Alliance‘a (BiTA) katıldığını açıklamıştı.

Nisan ayında sektörün öncü isimlerinden Walmart da kendi taze gıda bölümünde blockchain kullanımına hazır olduklarını ve bunun şirketin ürettiği atık gıda miktarını azaltıp depolama yönetim ve şeffaflığını da arttıracağını ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment