Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturya Mali Denetim Kurulu Bir Kripto Para Madencilik Şirketinin İşlemlerini Durdurdu

29 Mayıs tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, Avusturya Mali Piyasa Kurumu (FMA), Viyana temelli kripto para bulut madenciliği şirketi INVIA GmbH‘nin işlemlerini durdurma kararı aldı ve şirketi yasaklı ilan etti.

Şirket yetkisi olmadan Alternatif Yatırım Fonu (AIF) yönetimi yaptığı şüphesiyle kripto para madencilik işlemlerini durdurması konusunda bir ihtar ve durdurma emri aldı. Yasaklamayı içeren süreç hala devam etmekte. Yapılan basın açıklaması INVIA’nın FMA tarafından ne bir lisansa sahip olduğunu, ne de denetiminin yapıldığını belirtiyor.

INVIA GmbH’nin arkasındaki şirket olan INVIA World, Bitcoin ve Ethereum gibi ”kar edilebilir koinlerin”, ”akıllı madencilik sistemleri” kullanılarak madenciliğinin yapılmasını teklif ediyor ve devam eden madencilik işlemlerinden müşterilerine ödeme yapıyor. FMA’nın iddialarının aksine şirket AB Parlamentosunun sunduğu yasalar kapsamında hizmet verdiğini öne sürüyor.

Bu ayın başlarında ABD blockchain startup şirketi ShipChain‘e Güney Karolina Başsavcılık Ofisinden haksız uygulamayı durdurma emri verilmişti. Bu kararın gerekçesi ise şirketin Güney Karolina Eyaleti menkul kıymetler tüzüğünü ihlal etmesi olarak belirtiliyor. Ancak bundan bir kaç gün sonra şirket bir basın açıklaması yaparak iddiaları reddetmişti. Şirket açıklamasında hiçbir yetkili kişinin şirkete karşı iddia edilen suçlamalar hakkında onlarla irtibata geçmediğini ve bu iddiaları doğrulamadığını belirtti. ShipChain kendi özel token satışlarının yürürlükteki menkul kıymet mevzuatına göre yapıldığını ve bu işlemin şirketin geliştirici takımını Güney Karolina eyaletine taşıdığı tarih olan Ocak ayından önce gerçekleştirildiğini ifade etmişti.

Bu ay gerçekleşen başka bir olayda ise Teksas içerisindeki bir Bitcoin yatırım firması, Teksas Eyalet Güvenlik Kurulu (TSSB) tarafından 8 mayıs tarihinde, onaylanmamış tahvil, senet sattıkları ve yatırımcıları yanlış yönlendirmeye yönelik yanıltıcı açıklamalar yaptıkları gerekçesiyle haksız uygulamayı durdurma emri verilen başka bir firma olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment