Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore Gümrük Birimi Geniş Çaplı Blockchain Gümrük Hizmetleri Platformu Geliştirecek

29 Mayıs tarihli yerel medya kaynağı Chosun‘un haberine göre,  Kore Gümrük Hizmetleri (KSC) Koreli firma Malltail ile, e-ticaret endüstrisi için blockchain tabanlı bir gümrük platformu geliştirme konusunda uzlaşı belgesi (MoU) imzaladı.

Malltail Kore’ye hizmet veren lider tüketici kargo ve paket taşıma servisi olup söylenenlere göre bir milyondan fazla kullanıcıya sahip. Şirketin Koreli işletmecisi Korea Center, KCS tarafından yönetilip aralarında ABD, Japonya ve Almanya‘nın da bulunduğu yedi Malltail dağıtım merkezine hizmet verebilmesi için, blockchain tabanlı gümrük platformunun teknik ve ticari gelişiminden sorumlu olacak.

Şirket, teknoloji tam kapsamlı olarak uygulandığında, malların gümrükleme sürecinin, veri paylaşımı ve gümrük beyannamelerinin otomatik üretilmesi yoluyla basitleştirileceğini ve genel olarak daha şeffaf ve verimli bir gümrük hizmeti sağlanacağını tahmin ediyor.

Bu ayın başlarında nakliye devi UPS‘in küresel gümrük komisyonu bölümü başkan yardımcısı Chris Rubio, ABD‘nin blockchain hakkında yaptığı bir kongre duruşması esnasında teknolojinin lehine yorumlarda bulunmuştu. Rubio küresel bir blockchain temelli kargo takip sisteminin küçük büyük fark etmeksizin bütün kurumlara faydası olacağını ve  ”uyuşmazlıkları ortadan kaldırarak’ uluslararası kargo piyasasına daha fazla ”bütünlük, şeffaflık, birlikte çalışabilirlik ve güvenlik” getireceğini vurgulamıştı.

Bu yılın başlarında lojistik endüstrisinin önde gelen üyeleri – ki bu sektör konusunda dünyadaki çoğu kişiye iş imkanı sunuyorlar – Cointelegraph’a verdikleri bir röportajda  blockchain teknolojisinin ürün kargolama ve nakliye işlemleri için ”eşsiz bir çözüm” olduğunu dile getirmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment