Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polonya’nın En Büyük Kripto Para Borsası Malta’ya Taşınıyor

29 Mayısta yaptığı bir duyuruda, Polonya‘nın en büyük kripto para borsası Bitbay, bankaların borsa ile çalışmaması yüzünden ülke içindeki işlemlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Borsa bunun yerine kripto para dünyasına daha ılımlı bakan Malta Cumhuriyetinde işlemlerine devam edeceğini açıkladı.

Bitbay Polonya’daki işlerinin ulusal bankalarla olan işbirliğine bağlı olduğunu ancak borsaya hizmet veren son Polonya bankasının da Mayıs ayının sonunda bunu durdurması sonucu bu kararı aldığını belirtiyor.

Bitbay hizmet sağlamak adına yaptığı kullanıcı sözleşmesini sonlandıracak ve bunu yaparken sözleşmede yer alan Eylül 17 tarihinde bitecek olan sözleşmeyi bitirmeden 1 ay ihtar süresini de kullanacak. 31 Mayıs tarihinden sonra kullanıcılar Polonya itibari para birimi Zloti‘ye erişemezken borsanın diğer fonksiyonları aktif olacak. 17 Eylül‘den sonra ise kullanıcılar sadece fonlarını çekebilecekler. O tarihten itibaren Polonya’daki kripto para borsasının bütün ticari aktiviteleri durdurulacak.

Yapılan basın açıklamasına göre kullanıcılar BitBay’in Malta’da devam edecekleri hizmetleri için yeni bir üyelik oluşturabilecekler. Borsa yeni bir tedarikçi tarafından açılacak ancak BitBay marka adını ve bitbay.net domain adresini kullanmaya devam edecek.

Bitbay’in bu yer değişikliği Polonya hükumetinin kripto para birimlerine karşı uyguladığı sert yaptırımlardan hemen sonra gerçekleşmekte. Polonya resmi olarak kripto para madenciliğini ve ticaretini kabul etmiş olsa da hükumetin kripto konusundaki genel duruşu son bir kaç ay içerisinde daha ciddi bir hal aldı.

Mayıs ayının başında Polonya Finansal Denetim Bürosu (KNF), kripto paraların risklerini, piramid/ponzi oyunlarını ve forex ticaretini konu alan bir sosyal medya farkındalık kampanyası planlanması ve yapılması için 173.000 dolarlık bir ihale açmıştı. Şubat ayında Polonya Merkez Bankası, Polonyalı Youtube ortak ağı Gamellon, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile birlikte anti kripto para videosu üretmek için 25.000 dolar ödemişti.

BitBay şu an için 29 farklı kripto para hizmeti vermekte ve basın saatine göre 9,446,437 dolarlık bir piyasa hacmine sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment