Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polonya Finansal Denetleyicileri Sosyal Medya Tabanlı Kripto Para Karşıtı Kampanyaya Destek Verecek

Polonya’nın Finansal Denetim Kurumu (KNF) kripto paralara yatırım yapmanın riskleri ile ilgili bir sosyal medya kampanyası başlattı. KNF internet sayfasının 10 Mayıs tarihli durum güncellemesine göre kripto paralar ile, saadet zinciri şemaları ile ve forex ticareti şemaları ile ilgili risklere odaklanıp bunları vurgulamayı amaçlayan sosyal medya kampanyasını yürütmek için 615.000 zloty’lik (173.000 dolar) bir ihale açtı.

KNF’nin bu yeni girişimi ülkenin başındakiler tarafından yürütülen daha büyük bir kripto para karşıtı hareketin küçük bir parçası aslında. Şubat ayı ortalarında Polonya Merkez Bankası sponsorlu içerek olduğuna dair herhangi bir ibare yer almayan bir Youtube videosuna 27.000 dolar civarında fon aktardığını itiraf etmişti. Video ise kripto paralara yatırım yapıp bu işlere karışan bir adamın bütün parasını kaybetmesini konu alıyordu.

Polonya Merkez Bankası ve KNF ortaklaşa olarak kripto para birimlerinin neden para birimi olmadığı” ve ”dijital para birimlerinin neden para olmadığı” konulu eğitsel bir internet sayfası hazırlamıştı.

Hükumetten gelen bütün bu hareketlere karşı gene Şubat ayı içerisinde Polonya’daki küçük bir film stüdyosu da Polonya halkını kripto para ve blockchain teknolojisi gerçekleri hakkında eğitmek için Krypto adını verdiği kripto para birimleri hakkında bir belgesel yayınlamıştı.

KNF’nin resmi durum güncellemesinde kurumun 18 Mayıs tarihine kadar olan başvuruları ve teklifleri kabul edeceği ve kampanyanın Haziran 2018 tarihinde başlayarak 30 gün süreceği belirtiliyor. KNF’nin bu girişim için yaptığı tanıtımda ”KNF Alert” adındaki bir uygulamanın geliştirilmesi de var. Yerel haber kaynağı Bitcoin.pl’ye göre kampanya iki adet 30 saniyelik video içerecek ve bunlar büyük olasılıkla televizyonda yayınlanacak.

Polonya’nın daha önceki kripto para karşıtı eğitim kampanyası özellikle Youtube’un video sponsorluğu konusunda şeffaf olmayışı yüzünden ülkede çokça negatif dönüt aldı.  Polonya Merkez Bankası bu eleştirilere detaylı olarak cevap vererek videonun ana fikrinin kripto para piyasalarının değişkenliği ve kripto para birimlerinin siber suçlar için kullanımına dikkat çekmek olduğunu belirtti. Ancak banka blockchain teknolojisine karşıt oldukları yönünde anlaşılabilecek herhangi bir ifadede bulunmadı.

Bugünün erken saatlerinde Orta ve Doğu Avrupa bölgesinin en büyük kredi kayıt bürosu olan Polish Credit Office, İngiliz menşeli finansal teknoloji firması ile mutabakata varıp müşteri verilerini depolamak için blockchain kullanacaklarını belirtmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment