Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Hükümeti Özel Bir Blockchain Kontrol Ekibi Kurdu

İsviçre hükümeti, yeni bir ekip kurarak Blockchain piyasasındaki start-up şirketlerin ve ICO‘ların üzerindeki denetimini arttırdı.

Maliye bakanı Ueli Mausrer ve Eğitim – Ekonomi’den sorumlu bakan Johann Schneider Ammann’ın katkıları ile kurulan bu özel ekip; federal ve yerel görevlilerle birlikte blockchain startuplarında çalışan bazı kişileri ve hukuk görevlilerini içeriyor.

Bu grubun kanunlar çerçevesinde blockchain teknolojisinde hayata başlayan şirketleri denetleyeceği ve onların yasa dışı bir şey yapmamaları için rehberlik edeceği belirtilirken, bu ekibin; hükümetin finans politikalarını belirleyen ve hükümet çıkarlarını gözeten Uluslararası Maliye işlerine bakan genel sekreterlik ile koordine çalışacağı ifade edildi.

Schneider Ammann, bu ekibin kurulmasının yasal sınırların çizilmesindeki rolünü takdir ederek şunları söyledi:

Blockchain teknolojisi artık sadece kripto para piyasaları için değil birçok farklı sektör için de önemli bir teknoloji haline geldi. Bu noktada hükümet olarak bu bize yeni olan konu hakkında yasal düzenlemeler yapmamız gerektiğini düşündük ve bu sayede İsviçre’nin gerek bu olay ile ilgili yaşayabileceği olumsuzlukların önüne geçmeyi ve aynı zamanda yeni fırsatlar sunmayı amaçladık.

İsviçre hükümeti, geçtiğimiz yılda düzenleyici birtakım kurallar getirerek startuplar için daha yaşanılabilir bir ortam hazırlamıştı.

Bu kurallarının ana noktalarından biri de yeni finansal teknolojilerden esinlenerek kurulan bu yeni şirketlerin gelişimini yakından takip etmekti. Hükümet ayrıca gelecekte de daha fazla blockhain odaklı yeni şirketin ülkede faaliyet göstermesinin önünü açmak istiyor.

Yeni Blockhain düzenleme ekibi, ilk toplantısını ise 12 Ocak’ta gerçekleştirecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment