Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Bitcoin Ödeme Yöntemini Geri Getirdi

Teknoloji devi Microsoft online satış platformunda sunduğu Bitcoin ödeme yöntemini yeniden hizmete sokuyor.

Bleeping Computer adlı teknoloji haber sitesine göre Microsoft geçen hafta Bitcoin ödeme yöntemi hizmetini geçici olarak durdurmuştu. Bunun sebebi ise şirket tarafından kripto paranın “stabil olmaması” olarak açıklanmıştı. Stabilitenin yeterli seviyede olmamasının nedeni, Bitcoin’in son zamanlarda yaşadığı fiyat oynaklığı ve işlem ücreti olarak sıralanabilir.

Microsoft’tan adı verilmeyen bir temsilci, news.com.au’ya verdiği bir açıklamayla online satış platformunda Bitcoin’in yeniden bir ödeme yöntemi olarak kabul edildiğini belirtti.

“Online mağazamızda Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak yeniden kullanıma sunduk. ‘Sağlayıcımızla’ birlikte çalışarak bu yöntemi kullanarak işlem yapan kişilerin daha düşük bir işlem ücreti ödemesini sağladık.”

Hatırlayacak olursanız, oyuncu topluluğu platformu Steam de Aralık ayının başında Bitcoin’i ödeme yöntemi sayfasından kaldırmıştı. Bu değişimin sebebi de yine Bitcoin’in kronik problemlerinden yüksek işlem ücreti ve fiyat volatilitesi olarak belirtilmişti.

Bu haber Bitcoin için kritik fiyat değişimlerinin ardından pek de tesadüfi olmayan bir zamanda geldi. Sadece 4 hafta önce Bitcoin’in fiyatı 20,000$ seviyesini test etmişti. O zamandan beri fiyat oldukça şiddetli bir şekilde dalgalanıyordu fakat aynı zamanda genel olarak aşağı yönlü bir trend izlemekteydi. Bu haberi yazdığımız sıradaysa kripto paranın fiyatı CoinMarketCap’e göre 13,900$ civarında seyrediyor.

Microsoft Bitcoin ödeme yöntemini ilk olarak 2014’te dijital mağazaları üzerinde kullanıma sunmuştu. ABD’li müşteriler bu sayede kripto parayı kullanarak Windows, Windows Phone ve Xbox platformları üzerinden uygulama, oyun ve video gibi ürünler satın alabiliyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment