Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Merkezli Tarım Şirketleri Karadeniz’deki Buğday Ticaretinde Blockchain Kullandılar

İsviçre merkezli şirketlerden Transoil International ve Solaris Commodities, Karadeniz bölgesindeki buğdayların ticareti için yeni bir Blockchain platformu geliştiriyor.

Buğday ve ayçiçeği yayı gibi çeşitli emtiaların ticaretini üstlenen Transoil International ve Solaris Commodities, Karadeniz bölgesindeki buğday ticaretini daha verimli hale getirebilmek için yine İsviçre merkezli startuplardan Cerealia’nın Blockchain platformundan faydalanıyor.

Transoil ve Solaris, Rusya’nın liman kentlerinden Novorossiysk’ten 25 bin metrik tonluk buğday satışı gerçekleşti. Karadeniz bölgesindeki buğdayları satmak için Blockchain teknolojisinden faydalanan bu iki şirket, şu ana kadar başka hiçbir şirketin yapmadığı bir şeyi yapmış oldu.

Uluslararası tahıl ticaretinde birbirinden farklı zorluklarla karşılaşılabiliyor. Ayrıca iki parti arasında yapılan bir işlemi takip etmek de başlı başına zor bir süreç. Transoil ve Solaris, Blockchain teknolojisinin bu konuda oldukça faydalı olabileceğine inanıyor. Bu iki şirket ile işbirliği yapan Cerealia’nın konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Bağımsız bir denetçi, Blockchain üstünden yapılan işlemi denetleyerek akıllı kontratları, dijital imzaları ve zaman damgalarını onayladı. Denetçi aynı zamanda ticari verilerin şifrelendiğini, anlaşmadan bağımsız bir verinin saklanmadığını ve tüm verilerin güncel olduğunu da doğruladı.”

Blockchain teknolojisi günümüzde finans, eğitim, sağlık gibi birbirinden farklı alanlarda kullanılıyor. Ayrıca bu teknolojinin özellikle son zamanlarda tarım şirketleri tarafından da kullanılmaya başladığı görülüyor.

Dünyanın en büyük tarım şirketleri olarak gösterilen dört farkı şirket bundan kısa bir süre önce bir araya gelerek uluslararası tahıl ticaretini dijitalleştirmeye, bunu yaparken de Blockchain teknolojisinden faydalanmaya karar verdi. Kısaca ABCD diye bilinen bu şirketler ayrıca Yapay Zeka teknolojisini de kullanacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment