Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Hesabı Kapatılan İngiliz Gazeteci Bitcoin Kullanmaya Başladı

İngiltere‘nin önde gelen sağcı gazetecilerinden Tommy Robinson’ın PayPal hesabı bundan kısa bir süre önce engellendi ve Robinson bu olay sonrasında Bitcoin kullanmaya başladı. Gelirinin büyük bir kısmını bağışlar aracılığıyla elde eden Robinson, artık Bitcoin kullanmayı tercih ediyor.

Alternatif Ödeme Aracı

İngiltere’de sağcı eğilimleriyle tanınan Tommy Robinson, artık PayPal kullanamıyor. Kendisinin PayPal’dan neden engellendiği tam olarak bilinmiyor ancak PayPal, yaşanan durumla ilgili şöyle bir açıklama yayınladı:

“PayPal servislerinin nefrete, şiddete ve ayrımcı sayılabilecek diğer türdeki faaliyetlere aracı olarak kullanılmasına izin vermiyoruz.”

Tommy Robinson PayPal hesabının engellenmesinden sonra alternatif olarak Bitcoin kullanmaya başladı. Robinson ayrıca PayPal’ın aldığı karar hakkında şöyle bir açıklama yayınladı:

“PayPal’daki faşistlere bakın. Kullanıcı sözleşmesine aykırı düşecek ne yaptım, onu bile söyleyemiyorlar. Altı ay boyunca erişimimizi engelliyorlar? Eğer beni hala desteklemek istiyorsanız Bitcoin kullanabilirsiniz.”

Tartışmalı Konu

Robinson bu açıklamayı yaptıktan sonra takipçilerinden ciddi bir destek aldı. Robinson’ın takipçilerinin bir kısmı, yaşanan olayları öğrendikten sonra PayPal hesaplarını gönüllü olarak kapattılar. Kendisinin takipçilerinden birinin konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Hesabımı kapattım. Bu hizmetlerin içine siyaset girdiği zaman iş bitmiş demektir. PayPal’daki hesabımı 13 yıl önce açmıştım. Bu akşam ise kapattım.”

Bundan bir süre önce mahkemeye hakaret suçundan hapis cezasına çarptırılan Robinson, kefaret ödeyerek hapisten çıktı. Pek çok insan hapis yattığı süre zarfında Robinson’a Bitcoin ile bağış yaptı ve bu bağışların tahmini değeri 20 bin sterlin.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment