Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nouriel Roubini: Kripto Paralar Anonimlik Vermiyor ve Yakında Monero da Takip Edilebilecek

Kripto para sektöründe özellikle son zamanlarda yaptığı açıklamalarla tanınan Nouriel Roubini, yakın zamanda Twitter üzerinden bir gönderi paylaşarak kripto paralarla ilgili yeni bir yorum yaptı.

Roubini, kripto paraların tam anlamıyla ‘anonimlik’ sağlamadıklarını vurgulayarak Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) Monero (XMR) gibi gizlilik odanları koinleri yakın gelecekte takip edebilmeye başlayacağını belirtti.

Monero Takip Edilecek

Roubini, bu yorumları Ethereum geliştiricilerinden Peter Szilagyi’nin bir açıklamasına dayanarak yaptı. Szilagyi yakın zamanda verdiği bir röportajda Blockchain’den elde edilebilecek bilgilerin bazen “öngörülemediğini” ve oldukça “karmaşık” olabildiğini belirtti.

Ethereum’daki kullanıcı bilgilerinin zaman zaman ifşa olabildiğine dair yayınlanan yazıya Roubini’nin cevabı şöyle oldu:

“Demek gizlilik ve anonimlik buraya kadarmış. Kripto paralar anonimlik VERMİYORLAR. Kolluk kuvvetleri kripto para işlemlerini seviyorlar bile çünkü bu işlemleri takip etmek, işlemleri kimin yaptığını bulmak banka işlemlerine kıyasla daha kolay. Kripto para destekçileri; uyanın artık. Federaller Monero’nun da üstüne çökecekler.”

Roubini’nin kripto paralar hakkında önceden de olumsuz yorumlar yaptığı oldu. Kendisi bundan bir süre önce Bitcoin ile Kuzey Kore arasında bir bağlantı kurarak Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’e diktatör dedi.

Roubini, kripto paralarla yapılan işlemlerin kolaylıkla takip edilebildiğini ve bunun büyük bir sorun olduğunu düşünüyor. Kripto para destekçileri ise bu durumun aslında toplum için faydalı olduğuna inanıyorlar. DogKick adlı bir kullanıcının Roubini’nin açıklamalarına yanıtı şu şekilde:

“İşte bu yüzden kripto paralar sayesinde yozlaşmayla mücadele edilebilir. İnsanların yaptıkları her işlemin şeffaf olduğunu düşünsene.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment