Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’nin En Büyük Bankası Tokenize Para Piyasası Fonu İçin Ethereum’u Seçti!

İsviçre’nin en büyük bankası UBS’ye bağlı fon kuruluşu UBS Asset Management, önemli bir tokenize edilmiş para piyasası fonunun pilot uygulamasını başlattı.

Dünyanın en büyük  kuruluşlarından biri olan UBS Asset Management‘dan büyük bir tokenizasyon adımı geldi. Şirket tarafından 2 Ekim Pazartesi günü yapılan açıklamada, Ethereum (ETH) blokzinciri üzerinde faaliyet gösteren tokenize edilmiş para piyasası fonunun pilot uygulamasının başlatıldığına yer verildi.

UBS, fonun pilot uygulamasını başlatmak için şirket içi tokenizasyon hizmeti UBS Tokenize’den faydalandığını vurguladı. Bununla birlikte söz konusu fonun, Singapur Para Otoritesi (MAS) tarafından yönetilen destekleyici endüstri girişimi Project Guardian’ın bir parçası olduğu ifade edildi.

Tokenizasyon çalışmaları off-chain olarak işlem gören gerçek dünya varlıklarının blokzinciri üzerinde takibine, alım-satımına, programlanmasına ve yönetimine olanak sağlayacak.

Singapur ve Güneydoğu Asya’daki UBS Varlık Yönetimi Başkanı Thomas Kaegi konu hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bu, UBS’in tahvil ve yapılandırılmış ürünleri tokenize etme konusundaki uzmanlığına dayanarak, fonların tokenizasyonunu anlamada önemli bir kilometre taşıdır. Bu keşif girişimi aracılığıyla, müşteriler için piyasa likiditesini ve piyasa erişimini nasıl iyileştirebileceğimizi anlamaya yardımcı olmak için geleneksel finans kurumları ve fintech sağlayıcılarıyla birlikte çalışacağız.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!