Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’nin Kripto Para Bankası, En Az ETF Kadar Önemli Olabilir

Bu hafta, İsviçreli bir grubun, kripto para bankası kurmaya hazırlandığı yönünde çıkan haberler, gündeme bomba gibi düştü. Kripto para sektörünün son dönemde yaşadığı olumsuz fiyat gelişmelerine rağmen, sektörün alt yapısında yaşanan önemli gelişmelerin bir yenisi olarak da nitelendirilen olay, görünen o ki birçok otoriteyi de heyecanlandırdı.

Banka, gerekli yasal prosedürleri tamamladıktan sonra tam olarak lisanslanıp hizmet vermeye hazırlanırken, otoriteler bu gelişmenin en az bir Bitcoin ETF’si kadar önemli olabileceği yorumlarını yapıyor.

Öyle ki, BitGo ve Coinbase’in sektördeki koruma odaklı çözümleri sağlama noktasında gerekli lisansları ilgili kurumlardan alırken, kripto para bankasının da bununla birlikte gelecek oluşu, hemen herkesi memnun etmişe benziyor.

Bu yeni kurulacak olan bankanın teorik olarak Goldman Sachs ya da UBS gibi dev bankaların çalıştığı tarzda fonksiyon göstermesi bekleniyor. Bu da, kurulması planlanan yeni bankanın gerçekten de önemli bir yer edinmesini sağlayabilir. Zaten bankanın kurucuları arasında yer alan Guido Buehler de, açıklamalarında bunu belirtiyor. Guehler, şöyle konuşuyor:

”Bizim en önemli hedeflerimizden birisi, online bankacılık hesabınıza girdiğinizde hem itibari paralarınıza hem de kripto para birikimlerinze tek bir hesapta ulaşmanız. Bunu sağlamak için yoğun bir çaba gösteriyoruz.”

Arkasında bu denli önemli isimleri barındıran ve son derece net bir vizyonla yola çıkan bu banka, bakalım kripto para piyasalarına beklendiği gibi olumlu etki yapabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment