Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teknoloji Devi GMO, Zcash Madenciliğine Yardım Etmek İstiyor – Ama Belirli Bir Komisyonla

Japon teknoloji devi GMO Internet, kripto para madencilik sektörüne yenilik bir yeni hamle daha yaptı.

Cuma günü yapılan resmi basın açıklamasına göre, firma Cryptknocker isimli yeni bir madencilik yazılımı üretti. Söz konusu uygulamayı kullanan madenciler, Equihash algoritması tabanlı zcash gibi GPU kullanan kripto para birimlerinin madenciliğini yapabilecek.

Konu hakkında bir iyi bir de kötü haber veren GMO, uygulamanın indirilmesinin ücretsiz olacağını ancak uygulamayı geliştirmekle ilgili masrafları karşılamak için, madencilerin madencilikten elde ettikleri kazancın %2’sini alacaklarını duyurdu.

Firma yaptığı açıklamanın devamında, yazılımın NVIDIA ekran kartı kullanan madenciler için özellikle zcash madenciliği konusunda birebir olacağını da belirtti. Japon devinin özellikle geçtiğimiz çeyrekte bitcoin madencilik sektöründen eskisi kadar kar elde edememesi, büyük ihtmalle zcash’e yönelmesinin arkasındaki temel sebep.

Ağustos ayında su yüzüne çıkan haberlerde de vurgulandığı üzre, GMO bu yılın ikinci çeyreğinde sadece 2.3 milyon dolarlık bir kazanç elde etti ve bunun büyük bir çoğunlu kripto para borsası sektöründen sağlandı.

”Madenciliğin getirisi ve kazançlı oluşu, bitcoin fiyatının azalması gibi genel çevrenin kötüleşmesi yüzünden düşüşe geçti. ”

Ancak zcash topluluğu bu yılın başlarında ASIC cihazlarına karşı dirençli kalabilmek için  topluluk ile karara varmış ve zcash’in blockchain kodunun değiştirilmesine kesin bir dille hayır demişti. Bakalım GMO’nun duyurduğu bu yeni haber, zcash topluluk üyeleri tarafından nasıl karşılanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment