Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İzlanda Polisi Madencilik Ekipmanı Çalan 7 Kişiyi Tutukladı

İzlanda polis yetkilileri, 7 ayrı kişiyi hırsızlık yaptıkları gerekçesi ile tutukladı. Yaklaşık 871 bin dolarlık ürün çalındığı belirtilirken, üç ayrı madencilik firmasına yaklaşık 1.7 milyon dolarlık toplam zarar verdikleri iddia edilen ekip hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Nisan ayında Amsterdam’da yakayı ele veren ve yine madencilik ekipmanı çalmak ile suçlanan Sindri Thor Stefansson, görülen o ki iş arkadaşları ile birlikte yakayı ele vermiş. 10 ayrı suç türünden suçlu bulunan bu 7 kişinin İzlanda mahkemelerinde ciddi bir ceza alması beklenirken, toplamda üç madencilik firmasına çok ciddi zararlar veren bu ekibin ceza almasına kesin bir gözle bakılıyor.

İlk olarak 5 Aralık 2017’de 100 adet madencilik ekipmanı çalan Stefansson ve arkadaşları ondan sonra sayısız şekilde madencilik ekipmanı çalmak için çaba göstermiş. Son olarak Borealis Data Center’daki madencilik ekipmanlarını çalmaya çalışan suç çetesi, görünen o ki başarıya ulaşamamış ve yakayı ele vermiş.

Yine konuyla ilgili yasal dökümanlara göz atıldığında 16 Ocak 2018’de çetenin büyük bir vurgun yaptığı görülüyor. O tarihte Advania Mines isimli bir şirketteki 25 adet son model Bitmain madencilik cihazını çalan ekip, saatler süren bu hırsızlık olayının ardından şirketi çok ciddi zarara uğratmıştı.

Silah, adam tehdit etme ve madencilik ekipmanı çalmak gibi çok çeşitli suçlardan birçok sefer insanların canını yakan Stefansson ve arkadaşlarını 1.7 milyon dolarlık dava eden madencilik şirketleri de, çetenin cezalandırılmasını istiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment