Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İzmir’de Oltalama Yöntemiyle 900.000 Dolarlık Bitcoin Çalındı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün aylarca sürdüğü soruşturma sonucunda, oltalama yöntemini kullanan bir grup şüphelinin Türkiye genelinde en az 14 kripto para yatırımcısını kandırdığı ortaya çıktı.

DHA’nın aktardıklarına göre İ.K. adlı bir şahıs, geçen yılın ekim ayında yerli bir kripto para platformunda tuttuğu 15 adet Bitcoin’in çalındığını ihbar etti. Bu ihbarın ardından 7,5 ay süren bir takip süreci başladı.

Birinin kaybı 900.000 dolar

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilerin söz konusu kripto para platformunun gerçek internet sitesine çok yakın URL adresleri ile sahte siteler kurdukları, bu siteyi aldıkları reklam hizmetleriyle arama motorunda üst sıralara çıkardıkları ve bu siteden insanların kullanıcı bilgilerini topladıkları tespit edildi.

Bilgileri topladıktan sonra insanları gerçek kripto para platformundan, teknik destek amacıyla aradıklarını belirterek arayan şüphelilerin, en az 14 kişiden kripto para çaldığı aktarıldı. Başlı başına İ.K.’nin kaybının, 900.000 dolar değerinde olduğu belirtildi.

Şüphelilerden biri tutuklandı

Şüpheliler, insanların hesaplarını boşalttıktan sonra izlerini kaybettirebilmek için çok sayıda cüzdan değiştirip, parayı kendi kripto para ve banka hesaplarına aktardılar.

İşlemler takip edildikten sonra kimlikleri belirlenen şüpheliler N.A., D.A. ve G.A., gözaltına alındı. Kendilerine yönelik suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerde D.A. ve G.A. serbest bırakılırken, N.A. tutuklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!