Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Ma: Nakitsiz bir Toplum Üretmek İçin Blockchain Teknolojisine Özel İlgi Duyuyorum

Alibaba‘nın ve 150 milyar dolarlık Çin menşeli finansal holding Ant Financial‘ın başkanı Jack Ma, yakın zamanda yaptığı bir konuşmada Blockchain teknolojisine ayrı ve özel bir ilgi duyduğunu vurguladı. Bunun yanı sıra Bitcoin hakkında da açıklamalarda bulundu.

Ma henüz Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin asıl değerini inceleme aşamasında olsa da, konuşması sırasında blockchain teknolojisinin bir bütün olarak tamamiyle nakitsiz bir toplum oluşturmayı sağlayabilecek çok güçlü bir yenilik olduğunu vurguladı.

Çin Neredeyse Nakitsiz Bir Toplum Oldu

Çin içerisindeki nüfusun çok küçük bir bölümü fatura ödemek, çalışmaları karşılığında ödeme almak veya bir şeyler satın almak için kredi kartı veya nakit kullanmakta. Ant Financial’ın sunduğu 60 milyar dolarlık Alipay gibi ödeme tabanlı uygulamalar şu an Çin ödeme endüstrisinin hepsine hükmetmekte.

NFC özelliği bulunan telefonlara sahip Alipay kullanıcıları, Çin içerisindeki özel PoS cihazlarından sadece cep telefonlarının bir tuşu ile anında maaşlarını veya kahve bile satın alabiliyorlar. Yapılan maaş ödemeleri bile Alipay sayesinde EFT veya havale işlemleri gibi hiçbir gecikmeye takılmadan anında sisteme geçiyor.

Jack Ma’nın açıklaması ise şu şekilde:

”Nakitsiz topluma ve blockchain teknolojisine özel ilgi duyuyorum. Benim ve Alibaba’nın işi, dünyayı nakitsiz bir topluma doğru ilerletmek. (Nakitsiz) toplum, ihtiyacımız olan para da dahil olmak üzere herkesi eşit yapabilir ve bunun sürdürülebilir ile şeffaf olmasını da sağlar. Yolsuzluktan nefret ediyorum. Fırsatım yoksa sorun değil. Ancak başka birisinin kirli yollarla benim fırsatımı elimden almasını istemiyorum. İşte bu yüzden nakitsiz bir toplum istiyoruz.”

Ma bunun yanı sıra Bitcoin hakkında da açıklamada bulundu:

”Bitcoin ne değere sahip olduğunu  veya topluma neler getirebileceğini bilmek istediğim bir şey. Ancak Bitcoin’in arkasındaki teknolojinin kendisi çok güçlü.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment