Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Janet Yellen ABD’li Bitcoin Yatırımcılarına Vergi Şoku Yaşatabilir

ABD Başkanı Joe Biden’ın Hazine Bakanı adayı Janet Yellen, bazı bitcoin ve altcoin yatırımcılarını endişelendirmeye başladı. Yellen’ın “gerçekleşmemiş kazançlar” için sunduğu öneri, ABD’li yatırımcılarda bir vergi şoku yaratabilir.

ABD’deki yatırımcılar Bitcoin gibi enstrümanlar üstünden kazandıkları paraya göre vergi ödüyorlar. Bu vergi o yatırımcının gerçekleşmiş kazancına (realized gain) göre belirleniyor. ABD’nin yeni hazine bakanı olması beklenen Janet Yellen, gerçekleşmiş/gerçekleşmemiş karşıtlığını tartışmaya açmak istiyor

Devlet bütçesine katkıda bulunabilir

Joe Biden’ın adayı Janet Yellen, salı günü Covid-19 için hazırlanan teşvik paketlerinin büyütülmesi için çağrıda bulundu. Yellen devletin nasıl bütçe artırılabileceği ile ilgili bir öneri sundu.

Yellen’ın önerisi gerçekleşmemiş kazançlardan vergi almak oldu. Reuters’ın haberine göre Wall Street’in gözü bu açıklamanın ardından Yellen’a döndü. Bu fikir 2019 yılında Demokrat Parti’den senatör olan Ron Wyden tarafından dile getirildi. Wyden’ın Biden yönetiminde Senato’daki Finans Komitesi’ne başkanlık yapması bekleniyor.

Yatırım dünyasında tartışmalar başladı

Oaktree Capital’ın kurucusu olan milyarder yatırımcı Howard Marks, Yellen’ın önerisine tepki gösterdi. Marks bunun yatırımcıyı piyasalardan uzaklaştıracağını vurgularken böyle bir vergi düzenini uygulamaya koymanın elverişli olmayacağını dile getirdi.

Yellen’ın önerisi yalnız Wall Street çevresinde değil, kripto para dünyasında da gündeme geldi. Onun bitcoin gibi kripto paraların “yasa dışı işlemler için kullanıldığını” düşündüğü biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!