Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekonomist Yanıtladı: Bankalar Bitcoin Satmalı mı?

UniCredit Group baş ekonomisti Erik Nielsen, konuk olduğu Bloomberg programında bitcoin ve bankalar üzerine açıklamalarda bulundu. Nielsen, bankaların bitcoin’i kabul etmelerinin doğru olmadığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, 13 Ocak’ta yaptığı bir konuşmada bitcoin’in spekülatif bir varlık olduğunu ve yasa dışı amaçlarla kullanıldığını söyledi. Bloomberg sunucusu Tom Keene, Lagarde’ın konuşmasına atıfta bulunarak ekonomist Erik Nielsen’e bitcoin’in kara para aklama gibi suçlarda rol oynayan bir varlık mı yoksa yasal bir araç haline mi geleceğini sordu.

Nielsen, bitcoin’in korkunç bir varlık olduğunu ve tek kullanım alanının yasa dışı faaliyetler olduğunu dile getirdi. 

“Bitcoin sadece yasa dışı amaçlarla kullanılabilen bir varlık. Onun için farklı bir kullanım alanı göremiyorum. Fakat birçok insan yatırım yapacak bir şeyler arıyor ve btc’yi adeta bir piyango gibi görerek satın alıyor.”

Bankalar çok büyük bir hata yapıyor

Sunucu, konuyu bankaların bitcoin hakkındaki pozitif açıklamalarına getirdi ve “sizce bankalar hata mı yapıyor?” diye sordu. Erik Nielsen, bunun kesinlikle çok büyük bir hata olacağını ifade ederek bankaların işinin piyango bileti satmak olmadığını söyledi. 

Nielsen, argümanını desteklerken bitcoin’in arkasında hiçbir şey olmadığını belirtti ve sosyal hayatta bir kullanım alanı bulunmadığını açıkladı. Nielsen, “Eğer Avrupa bankaları bitcoin ile işlem yapmaya başlarsa gerçekten şok olurum.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!